Det' alternativt: Cykelrør med medvind i København

Forperson for Alternativet i Københavns Omegn vil have rør med medvind til cyklisterne. Fint at finde ud af, hvordan man kan transportere sig, lyder det fra Elbæk

Uffe Elbæk mener ikke, at det giver Alternativet et fjollet skær, at partiets forperson i Københavns Omegn vil have cykelrør med medvind: - At gå ud og finde ud af, hvordan man kan transportere sig på andre måder, fred med det, lyder det fra Elbæk (foto: Jens Dresling)
Uffe Elbæk mener ikke, at det giver Alternativet et fjollet skær, at partiets forperson i Københavns Omegn vil have cykelrør med medvind: - At gå ud og finde ud af, hvordan man kan transportere sig på andre måder, fred med det, lyder det fra Elbæk (foto: Jens Dresling)

En af Alternativets mærkesager er en omstilling af transportsystemet.

Står det til forpersonen for partiets bestyrelse i Københavns Omegns Storkreds skal denne omstilling indebære et vildt tiltag til gavn for cyklisterne.

Per Bruun er således kommet med følgende kommentar på Alternativets hjemmeside:

’I min vision for transport er der i større byer overdækkede cykelruter og måske endda egentlige rør, der kan føres ovenpå eksisterende veje. De kan udstyres med solceller, der kan drive nogle vindturbiner, der kan skabe medvind i rørene og om vinteren holde dem frostfri. Rigtig mange vil gerne cykle, men har det svært med det danske klima. Rørene burde kunne produceres på enten skibsværfter eller på vindmøllefabrikker.’

Undersøge muligheden
Over for Ekstra Bladet slår Per Bruun fast, at der er tale om 'en strøtanke', og at det ikke er noget, der er blevet debatteret i Alternativet.

Han slår dog fast:

– Når tiden kommer til det, kunne man godt forestille sig, at man kunne undersøge muligheden for, om der er andre, der synes det samme. Det vil jeg slet ikke afvise, siger Per Bruun.

– Det kræver, at man får adgang til at lave nogle beregninger på, hvad sådan en koster per meter. Der er mange overvejelser i sådan noget. Man skal se, hvor man kan hive pengene fra. Hvis det viser sig at være helt urealistisk dyrt, så skal der arbejdes meget på det, siger Alternativets forperson i Københavns Omegn.

Fred med det
Uffe Elbæk slår fast, at medvind i cykelrørene ikke er at finde i Alternativets partiprogram.

– Men hvis en person, som er frivillig her, siger noget om, hvad han har lyst til og kommer op med en god idé, så fred med det, siger han.

– Det giver bare partiet et ret fjollet skær, synes du ikke?

– Det synes jeg ikke. At gå ud og finde ud af, hvordan man kan transportere sig på andre måder, fred med det, lyder det fra Uffe Elbæk.

Uffe Elbæk kommer i studiet hos Paula Larrain kl. 11 - Se med senere

Hollænderne har lavet verdens første cykelsti med solenergi

147 kommentarer
Vis kommentarer