- Det er ligegyldt, om vi kalder det Udkantsdanmark

DF-politikeren Søren Espersen mener ikke, at det betyder noget, om man kaldet det Udkantsdanmark eller noget andet

DF-politikeren Søren Espersen kom i en hård debat med en konservativ byrådskandidat, om hvad man må kalde Lolland, da Ekstra Bladets Valgfart mandag ramte Nakskov.

I dag var temaet, hvordan udfordringerne for det såkaldte Udkantsdanmark løses.

Men navnet ‘Udkantsdanmark’ fik den konservative byrådspolitiker Marie Louise Friderichsen til at se rødt.

- Jeg synes, præmissen for hele den her diskussion er dybt besynderlig. Jeg forstår slet ikke man taler udkant i Danmark, der er så lille et land, sagde hun under debatten, hvor der var mulighed for at stille spørgsmål direkte til folketingspolitikkerne.

Søren Espersen mente imidlertid ikke at benævnelsen er vigtig:

- Med hensyn til benævnelsen af hvad vi kalder det her, så synes jeg det er fuldstændig ligegyldigt. Du må undskylde, men hvis vi pakker det ind i vat, og kalder det noget andet, tror du så, der kommer flere arbejdspladser, sagde han og fortsatte:

- Vi kan kalde det, hvad hvad vi vil. Det er fuldstændig ligegyldigt. Vi kan kalde det bananen, vandkantsdanmark, strandkantsdanmark, sagde han.

Ekstra Bladet kører i denne uge rundt i hele Danmark og bringer borgernes stemme til politikerne. Mandag var det Nakskov. Tirsdag bliver det Svendborg. Onsdag går turen til Sønderborg, inden Holstebro og Thisted bliver besøgt henholdsvis torsdag og fredag. Og alle er velkommen, lyder det fra Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen:

- Kom til vores bus og give os din mening, så skal vi nok bringe den til politikerne.

- Vi er folkets avis, og derfor vil vi gerne bringe danskernes dagsorden ind til politikerne. De kan godt glemme, hvad der er vigtigt for almindelige mennesker, siger han.

Ekstra Bladets bus slår hver dag dørene op klokken 14, hvor der vil være valgflæsk, fadøl og mulighed for at sende en video-hilsen til politikkerne på Christiansborg.

Se hele debatten fra Nakskov i fuld længde.

6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere