Det gik stærkt: Flygtningecenter i Rødby lukket ned - nu tager de til Sverige

Generalsekretæren i Dansk Folkehjælp fortæller, at de pakker det midlertidige opholdssted for flygtninge i Rødby ned

Nu tager flygtningene videre til Sverige. (Foto: Per Rasmussen)
Nu tager flygtningene videre til Sverige. (Foto: Per Rasmussen)

Det midlertidige opholdssted for de hundredvis af flygtninge, der har boet i Rødby de seneste dage bliver nu pakket sammen, og den sidste flygtningefamilie er væk.

Togperronen ved Rødby, der også har været opholdssted for desperate flygtninge på flugt fra krig og nød siden i søndags, er nu lige så stille som det plejer at være.

- Vi har fået besked fra Beredskabet (Lolland-Falster Brandvæsen red.) om at vores beredskab på Havneskolen skal lukkes ned, siger generalsekretær for Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem til Ekstra Bladet.

Se også: Engell om frit lejde: Dybt mærkværdigt forløb

Flygtninge vandrer på motorvejen mod Svergige. Foto: Ernst Van Norde. Samfund - 10. sep. 2015 - kl. 11:50 Frit lejde i Danmark: Så mange har søgt asyl i Malmø

Han fortæller, at det samme gælder for Røde Kors, der også har hjulpet med at indkvartere flygtninge ved Havneskolen.

Generalsekretæren har samtidig fået at vide af politiet, at de flygtninge, der eventuelt skulle komme med tog fra Tyskland fra nu af, vil blive spurgt i toget om de ønsker at søge asyl i Danmark, og hvis de gør det, så bliver de sendt direkte til Sandholmlejren med busser.

- Men det er der kun cirka ti procent af flygtningene, der ønsker. Hvis de ikke ønsker det, så får de lov til at køre direkte videre med toget mod Sverige, lyder det fra generalsekretæren.

123 kommentarer
Vis kommentarer