Det håber Lars Løkke for nedbrændt badehotel

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte Svinkløv Badehotel sammen med sin datter så sent som i sommer. Nu har han et håb for det nedbrændte badehotel

Lars Løkke og datteren nåede i sommer at fange et selfie foran det berømte Svinkløv. I nat brændte badehotellet ned til grunden (Foto: René Schütze)
Lars Løkke og datteren nåede i sommer at fange et selfie foran det berømte Svinkløv. I nat brændte badehotellet ned til grunden (Foto: René Schütze)
Følg Politik

Reaktionerne er mange, efter et af Danmarks bedst kendte badehoteller Svinkløv Badehotel natten til mandag brændte ned til grunden.

Det nu nedbrændte Svinkløv Badehotel får blandt andre landets statsminister, Lars Løkke Rasmussen, til tasterne på Twitter.

Sammen med et billede af ham og datteren i de historiske omgivelser, skriver han, at han håber på en genopbygning af det berømte hotel.

- Godt alle slap ud, men hvor er det utrolig trist, at Svinkløv er brændt ned. En perle midt i naturen. Håber på, at det genopføres, skriver Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen var i år på sommerferie i Nordjylland med sin datter Lisa, og Svinkløv Badehotel et oplagt stop på vejen, da de to vandrede til Blokhus.

I løbet af sin vandretur tog Løkke sig tid til at optage en Facebook-video, hvor han fortalte om sommerferien med sin datter:

- Jeg har haft tre dejlige fridage med min datter Lisa. Vi har gået over 100 kilometer. Været omkring Svinkløv Badehotel for efterfølgende at gå til Blokhus, lød det fra Løkke på videoen.

Et stykke af Danmark
Også de Radikales Morten Østergaard er trist over, at Svinkløv i nat er brændt ned. På Twitter kalder han branden for 'forfærdelig'.

Morten Østergaards opslag er et retweet af et billede, der inkluderer flere af de ting, som badehotellet var allermest berømt for; valnøddelagkage og havudsigt.

Artiklen fortsætter under billedet

Ane Halboe (S) er ligesom mange andre trist over tabet af et stort nordjysk vartegn (Foto: Skærmbillede, Twitter)
Ane Halboe (S) er ligesom mange andre trist over tabet af et stort nordjysk vartegn (Foto: Skærmbillede, Twitter)

En kulturperle er tabt

Socialdemokratiets Ane Halsboe, der selv er fra Nordjylland, kalder også tabet af Svinkløv Badehotel for forfærdeligt trist på Twitter.

Også Alternativets formand Uffe Elbæk kalder omgivelserne på Svinkløv for 'et kulturhistorisk kapitel, der nu er slut'.

Svinkløv Badehotel brød i brand efter midnat og tidligt mandag morgen stod det klart, at bygningen ville brænde ned til grunden.

Det historiske hotel blev opført i 1925 af danskamerikaneren Carl Brix Kronborg, der vendte hjem til Danmark efter krigen.

Omkring 70 mennesker var indlogeret på hotellet i nat, og ingen kom til skade. 

Fakta: Svinkløv Badehotel

* Badehotellet er opført i 1925 af danskamerikaneren Carl Brix Kronborg, der vendte hjem til Danmark efter Første Verdenskrig.

* Det ligger 200 meter fra havet ti kilometer nordøst for Fjerritslev i bunden af Jammerbugt i Nordvestjylland.

* Hotellet blev tegnet af den kongelige bygningsinspektør Ejnar Packness og er opført næsten udelukkende i træ.

* I begyndelsen havde hotellet kun plads til 14 gæster. Den oprindelige bygning viste sig dog hurtigt at være for lille.

* Hotellet er blevet bygget ad tre omgange. I 1933 kom der et anneks til den oprindelige bygning, og i 1934 stod det badehotel, som vi kender i dag med 36 værelser, færdigt.

* I 1970 overtog Else og Ebbe Sørensen hotellet, som de drev frem til 1987, hvor Bjørn og Nete Bilgram overtog.

* Den hotel- og kokkeuddannede Lise Emborg overtog stedet i 1994. Det var Emborg, der satte fokus på køkkenet.

* I 2009 ankom Kenneth Hansen til Svinkløv som køkkenchef.

* Efter 2015-sæsonen overtog Louise og Kenneth Toft-Hansen Svinkløv Badehotel fra Lise Emborg.

/ritzau/

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind