Det kan gå løs igen: Paludan indkalder til nye demoer i dag

Rasmus Paludan har indkaldt til nye demonstrationer på Nørrebro i dag

Der har været optøjer og brand flere steder i København natten til mandag. Få et overblik over sagen her Video: Local Eyes, Steven Knap/Byrd, Rasmus Flindt, Jonas Olufson. Producer: Martin Lorentsen

Rasmus Paludan, den racismedømte og islamkritiske partileder fra Stram Kurs, har indkaldt til nye demonstrationer tirsdag.

Det sker efter massive uroligheder på bl.a. Nørrebro natten til mandag, som opstod efter Rasmus Paludan under en demonstration på Blågårds Plads kastede med koranen.

Foto: Mogens Flindt 112 Paludan angrebet: Nørrebro i flammer

Stram Kurs oplyser på partiets Facebook-siden tirsdag morgen, at der er indkaldt til to demonstrationer.

Kl. 13.30 vil Paludan igen demonstrere mod terroristen Omar El Hussein på Blågårds Plads på Nørrebro i København. Kl. 17.10 vil der ifølge Stram Kurs være yderligere en demonstration ''for Danmark mod islam og kriminelle samfundstabere'. Den vil ifølge partiet finde sted i Værebroparken i Bagsværd.

To biler blev stukket i brand på Amager natten til tirsdag. Foto: Mogens Flindt 112 35 nattebrande efter Paludan-demo

Københavns Politi indfører dobbelt strafzone i dele af København efter søndagens optøjer. Foto: Philip Davali 112 Politiet indfører dobbelt strafzone i dele af København

Urolighederne i København bredte sig søndag aften og natten til mandag fra Nørrebro til flere andre steder i hovedstaden.

Hovedstadens beredskab havde søndag og natten til mandag adskillige udrykninger relaterede sig til urolighederne.

Det drejede sig om bl.a. bål i gaden, containerbrande samt udbrændte biler. I alt blev cirka ti biler brændt af.

Også i Albertslund opstod der mandag uroligheder. Det skete i forbindelse med, at unge troppede op i anledning af en bebudet demonstration af Rasmus Paludan. Der blev begået hærværk og kastet med fyrværkeri.

De seneste meldinger tirsdag morgen går ifølge RItzau på, at Københavns Vestegns Politi anholdt otte personer i forbindelse med urolighederne.

Paludan: Gennemfører demonstrationer

 

Rasmus Paludan fortæller til Ekstra Bladet, at han ikke har hørt fra politiet, at de planlagt demonstrationer tirsdag ikke må gennemføres.

- Jeg har intet hørt om, at de ikke bliver gennefmrt. Dt vil være rimelig 'ballsy' allerede fem timer, før demonstrationerne er anmeldt, at meddele, at de ikke måtte blive gennemført, siger Rasmus Paludan til Ekstra Bladet.

- Hvis man skal hive alvorlige kort op af ærmet fra politiloven og forbyde demonstrationerne, så skal der ligge konkrete antagelser om, at der eksempelvis er skydevåben til stede. Det vil være meget alvorligt at give rødt lys så mange timer i forvejen, lyder det fra Stram Kurs-stifteren.

De seneste dage har det været diskuteret intenst, om den islamkritiske og for nyligt racismedømtefor nyligt racismedømte partileders ytringsfrihed rækker til meget ofte at holde demonstrationer mod islam og muslimer, eller om hensynet til den offentlige orden vejer tungere.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra både Københavns Politi og Vestegnens Politi. Indtil videre uden held.

Rasmus Paludans demonstrationer har kostet samfundet adskillige millioner. Foto: Claus Bonnerup Samfund Så mange millioner koster Rasmus Paludan samfundet

644 kommentarer
Vis kommentarer