Det med småt: Dit barns skole åbner måske alligevel ikke lige efter påske

Ikke alene Mette: Statsministeren overlader det til kommunalbestyrelser at beslutte, hvornår skoler skal genåbne i kommunerne

Vuggestuer, børnahaver og de mindste klasser i folkeskolen står til at genåbne 15. april, varslede statsminister Mette Frederiksen mandag. Video: Ritzau
Følg Politik

Danske skoleelever fra 0. til 5. klasse og børnehave- samt vuggestuebørn kan komme i pasning igen fra onsdag d. 15. april.

Sådan lød hovedbudskabet i den genåbningsplan, som statsminister Mette Frederiksen præsenterede mandag aften på et pressemøde.

Her lød det grangiveligt, som om Mette Frederiksen påtog sig ansvaret for at genåbne skoler og institutioner for de mindste:

- Hvis vi i fællesskab formår at holde tallene stabile, så vil regeringen fra onsdag den 15. april begynde at åbne landets vuggestuer, børnehaver fritidsordninger og de mindste skoleklasser.

Det med småt
Men danske forældre kan ikke vide sig sikre på, at netop deres barns skole åbner klasseværelserne allerede lige efter påske.

Det står klart, hvis man læser det med småt i regeringens genåbningsplan.

Ballade på coronamøde: Skype-kritik af Mettes kurs

Her fremgår det, at ansvaret er lagt ud til de enkelte byråd og kommunalbestyrelser:

'På Børne- og Undervisningsministeriets område vil en mulig gradvis åbning ske fra onsdag den 15. april og frem. Rammerne og hygiejnen skal være i orden, før de kan åbne, og det forudsætter, at kommunalbestyrelsen eller uddannelsesinstitutionens ledelse vurderer det forsvarligt ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer,' skriver Børne- og Undervisningsministeriet således på deres hjemmeside.

I selve genåbningsplanen lyder det ligeledes:

'Skoler åbnes igen for 0.-5. klasser og specialtilbud på alle klassetrin hurtigst muligt fra onsdag den 15. april 2020, og så snart kommunalbestyrelsen ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer vurderer det forsvarligt. Skolefritidsordninger, fritidshjem og klubber (for børn op til 5. klasse) åbner tilsvarende. Børne- og undervisningsministeriet vil sammen med Sundhedsministeriet udsende retningslinjer for, hvordan institutionerne kan sikre en åbning, der er sundhedsmæssig forsvarlig'

Dermed bliver der altså lagt op til, at det er de enkelte borgmestre og kommunalpolitikere, som skal træffe beslutningen om at genåbne deres kommunes skoler efter nærmere aftale med Undervisningsministeriet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+