Det siger EL og DF om Socialdemokraternes ups-kampagne

Enhedslisten er ikke imponerede over, at Socialdemokraternes starter ny indvandrerkampagne. Dansk Folkeparti fryder sig

Dansk Folkepartis politiske leder Kristian Thulesen Dahl er jublende glad over, at Socialdemokraterne nu aktivt går ind og arbejder for en strammere udlændingepolitik. I hvert fald, hvis løfterne følges op med handling, supplerer han.

Den nye storslåede kampagne blev afsløret mindst 24 timer før, det egentlig var meningen.

- Vi benytter os af alle de muligheder vi har til at få vores politik igennem, og jo flere andre partier, der indser, at vi har ret, når vi siger, at vi skal have en stram udlændingepolitik jo bedre.

Se også: Ups, Helles nye kampagne afsløret ved en fejl

- Hvis det er ærlig ment, er det klart, at så rykker de tættere på vores politik, og det er jo kun godt for os, fordi det gør det lettere for os at få vores politik igennem. Jeg tillader mig bare at undre mig over, at sådan noget kommer meget tæt på et folketingsvalg, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Frygter du, at det her kan tage stemmer fra dig?

- Vi går ikke rundt og frygter. Vi fører vores linje og fortæller danskerne, hvad vi vil. Og jeg har altid haft den holdning, at i politik handler det om at overbevise andre om, at man har ret. Så hvis det her er udtryk for, at Socialdemokraterne pludselig kan se, at Dansk Folkeparti hele tiden har haft ret, vil jeg løbe jublende rundt resten af weekenden, siger partilederen.

Dansk politik - 18. mar. 2015 - kl. 19:39 Flygtninge: Vi vil gerne arbejde

Heller ikke Enhedslisten er imponeret over partier, som de selv peger på skal lede landet:

- Jeg vil advare mod strategien om at forsøge at kopiere Dansk Folkeparti i at være hårdest i retorikken over for udlændinge. DF kan altid tage et skridt længere ud på overdrevet. Så den kamp er man dømt på forhånd til at tabe, siger Folketings-kandidat Pelle Dragsted.

- Politik handler ikke kun om at flytte derhen, hvor vælgerne er. Det handler om at flytte holdninger. Sådan er det i hvert fald for Enhedslisten. Jeg tror ikke, man vinder en politisk kamp ved at forsøge at efterligne sine politiske modstandere, siger han.

146 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere