Det skal kunne betale sig, men: Papes skattepolitik giver kun 290 kr

Man skal have 3000 kroner ud af at arbejde hver måned, siger de konservative, men deres egen skatte-politik hjælper kun med 290 kroner om måneden. Men det er mange penge på et år, siger Søren Pape

Søren Pape og Konservatives løft i beskæftigelsesfradraget giver kun 290 kroner mere om måneden. Foto: Jens Dresling/Polfoto.
Søren Pape og Konservatives løft i beskæftigelsesfradraget giver kun 290 kroner mere om måneden. Foto: Jens Dresling/Polfoto.

Det skal kunne betale sig at arbejde.

Ligesom Lars Løkke, mener de konservatives Søren Pape, at der skal være en økonomisk motivation for at arbejde, frem for at være på overførselsindkomst.

Søren Pape havde i aftes hos DR's 'Mød Partierne' modet til at sætte tal på, hvor mange penge, man skal få ud af at gå på arbejde.

Det skete i forbindelse med diskussionen af Konservatives krav om, at beskæftigelsesfradraget skal hæves med seks milliarder kroner i partiets 2020-plan.

Dansk politik Pape: Vi skylder at kigge nærmere på tolkeaftale

- Man skal have i hvert fald 3000 kroner mere til sig selv hver måned. Det synes vi er rimeligt, der skal være en forskel. Det skal være noget man kan mærke, sagde Søren Pape.

Tænketankene Kraka og Cepos har begge regnet på, hvad det konservative beskæftigelsesfradrag vil betyde for en helt almindelige folkskolelærer. Og der er langt til det konservative ønske om 3000 kroner i gevinst.

Ekstra Bladets politiske analytiker Hans Engell. Foto: Ole Steen/Polfoto. Dansk politik Engell: Konservatives problem er, at Pape ikke kan samle noget op

Beskæftigelsesfradraget giver nemlig kun 290 kroner kroner om måneden.

Måske er det derfor, at den konservative leder forsøger at tale beløbet op, selv om det ikke ændrer ved, at der er langt op til de 3000 kroner om måneden, som han selv siger er målet.

- Hvis du ser på, hvad det betyder om året, så er det 3.500-4000 kroner om året. Det synes jeg også betyder noget, siger han til spørgsmålet, om det er nok til at man kan mærke det og at få flere i arbejde.

Pape: Også andre midler

Han understreger i interviewet, at beskæftigelsesfradraget ikke er det eneste punkt, hvor Konservative vil arbejde hen mod de 3000 kroner. Han fremlægger dog ikke, hvordan det præcis skal ske.

Venstre skal op i gear, hvis Helle Thorning-Schmidt ikke skal vinde nøglerne til statsministeriet igen, mener Hans Engell (Foto: Lars Krabbe) Dansk politik Engell: Her er presset Løkkes chance

- Det handler også rent moralsk om, at det skal kunne betale sig at arbejde, siger Søren Pape.

- Så kan du have ret i, at 290 kroner om måneden ikke er meget. Men hver lille skridt vi tager i den rigtige retning, giver et mere frit samfund.

Dansk politik Nikita: Pape mangler Schlüters krøller i håret

- Men du siger også, at det skal få flere i arbejde. Har I nogen beregninger på, hvor mange flere det vil få i arbejde? spurgte værten Kåre Quist.

- Sådan kan man ikke stille det op. Vi vil gerne have det til at handle om, hvordan vi får skabt virksomheder i Danmark, i stedet for at have en diskussion om, hvordan vi beholder dem på offentlig forsørgelse.

Søren Pape nævnte i går også, at det i høj grad er værdipolitik, når beskæftigelsesfradraget skal hæves, og at det ikke kun er et middel til at finde 3000 kroner i motivation hver måned.

Ekstra Bladet ville gerne have hørt Søren Pape, hvordan de konservative så vil finansiere forskellen på 3000 kroner, men indtil nu er han ikke vendt tilbage.

Ifølge pressechefen i partiet, vil Konservative dog senere fremlægge en konkret plan for, hvordan man når de 3000 kroner.

122 kommentarer
Vis kommentarer