DF: 18 EU-borgere på hurtige dagpenge er 18 for meget

Selv om kun 18 EU-borgere i 2015 fik hurtig adgang til danske dagpenge, taler DF stadig om velfærdsturisme

I hele 2015 fik kun 18 borgere fra EU og de tre EØS-lande, Island, Lichtenstein og Norge, hurtigere adgang til at få dagpenge i Danmark.

Det får beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til at glæde sig over, at det danske system 'ikke er under det pres, som man kunne have frygtet', siger han til Berlingske.

Men om det er 18, 1800 eller 18.000 EU-borgere, der har fået hurtig adgang til danske dagpenge, er ligegyldigt for Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted.

- Det skal ikke være sådan, at det danske velfærdssystem kan misbruges af resten af Europa. Det system, vi har bygget op, er forbeholdt danskerne, siger han til Ritzau.

EU-borgere skal leve op til a-kassernes krav for at få dagpenge - blandt andet have været medlem mindst ét år og have haft minimum 52 ugers fuldtidsbeskæftigelse inden for de seneste tre år.

Men det er muligt at medregne optjeningsperioder fra hjemlandet for hurtigere at få dagpenge. Det kræver, at man har arbejdet mindst 296 timer inden for tre måneder i Danmark.

Og det var der altså 18 personer, der gjorde i 2015.

- Har I ikke blæst debatten for meget op, når der trods alt kun er tale om 18 personer?

- Nej, det synes jeg ikke, for muligheden skal ikke være der. Der skal ikke være nogen, der kan udnytte reglerne og få hurtig adgang til dagpenge. Det er uanset, om det er få eller mange, siger Bent Bøgsted.

43 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere