DF åbner for lempelser af beskæftigelseskrav til kommuner

Kommunerne skal undtages fra nogle af reglerne på beskæftigelsesområdet, mener ordfører Bent Bøgsted

Det giver ingen mening, når kommuner hver fjerde uge ringer til kræftpatienter for at høre, hvordan deres behandling skrider frem som en del af indsatsen for at få dem i beskæftigelse.

Det mener Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted.

21 kommuner har skrevet til social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) og bedt om at blive fritaget fra en række regler på beskæftigelsesområdet, der efter deres mening står i vejen for en effektiv indsats for at få ledige i arbejde.

Et eksempel er, at kommuner i visse tilfælde skal ringe til kræftsyge ledige hver fjerde uge for at høre, hvordan behandlingen skrider frem, selv om behandlingen foretages hver tredje uge.

Sådan et tilfælde burde ikke opstå, mener Bent Bøgsted.

- Kræftpatienter skulle gerne være i en situation med mulighed for forlængelse af sygedagpenge og dermed ikke være omfattet af kontrol hele tiden og så igen, siger han.

Han anerkender dog, at det kan være nødvendigt at lave undtagelser fra nogle af kravene, sådan så kommunerne ikke risikerer økonomiske sanktioner, hvis ikke de opfylder kravene til kontrol af ledige med eksempelvis en kræftsygdom.

- Der kan være et langt forløb. Så burde det være sådan, at kommunen kan sige, at vi tales ved, når du har været igennem den behandling, du skal have, siger Bent Bøgsted.

- Så ser vi, hvordan det går til den tid i stedet for at hive vedkommende ind hver tredje eller fjerde uge. Det vil være rimeligt at løsne op på de krav.

Mere overordnet mener han, at der kan være regler og krav på beskæftigelsesområdet, der bør lempes. Han vil dog gerne have undersøgt, om årsagen til problemet er, at kommunerne over- eller fejlfortolker lovgivningen og selv skaber unødigt bureaukrati.

2 kommentarer
Vis kommentarer