Annonce:
Annonce:

DF: Absurd at blokere EU-samarbejde mod terror

Danmark udveksler i dag passageroplysninger med USA. Det er nødvendigt, at man også kan gøre det i EU

Annonce:
Følg Politik

Det er absurd, at der ikke kan skabes enighed om at udveksle oplysninger om flypassagerer i EU.

Det siger Anders Vistisen, medlem af EU-Parlamentet for DF og medlem af Europarlamentets borgerrettighedsudvalg. Udvalget slog for mere end to år siden bremserne i under forhandlingerne af frygt for borgernes retssikkerhed.

- Ovenpå terrorhandlingerne mod Charlie Hebdo giver det ikke mening længere at udskyde forslaget, hvis man vil have et effekt værn mod terror i Europa, siger han.

EU-Kommissionen præsenterer til maj en ny sikkerhedsstrategi med sigte på at bekæmpe terrorisme.

Men Frans Timmermans, kommissionens første næstformand, håber, at der er fundet en løsning på den årelange strid mellem Europaparlamentet og medlemslandene i ministerrådet om udveksling af oplysninger om flypassagerer inden da.

Annonce:

Timmermans sagde onsdag, at det efter kommissionens mening er absolut nødvendigt at få mulighed for at følge rejsende inden for EU gennem udveksling af flyselskabernes såkaldte PNR-oplysninger. Og det bakker Anders Vistisen op.

- De oplysninger man vil udveksle, udveksler man allerede med amerikanerne. Det her er et nødvendigt skridt og et relativt harmløst skridt, at vi udveksler passageroplysninger med hinanden i Europa ovenpå terrorhandlingerne i Paris i sidste uge, siger han.

Han har ingen betænkeligheder i forhold til forslaget.

- Vi støtter også et medlemskab af Europol. Der hvor EU kan bruges til noget, skal vi bruge det, og der hvor vi ikke kan bruge det til noget, skal vi holde fingre væk, siger Anders Vistisen.

Han frygter, at hvis udvalget får held til at blokere forslaget, så er det skudt til hjørne i hvert fald i et år.

- Vi håber, at der bliver lagt pres på de parlamentarikere, der blokerer for forslaget, ellers tror jeg, at både rådet og kommissionen snart er villige til at gå uden om parlamentet og lave en bilateral aftale, siger han.

Den liberale hollandske europaparlamentariker Sophie in 't Veld fører an i koret af skeptikere.

Under en debat tidligere onsdag gentog hun sit krav om, at kommission må fremlægge et helt nyt forslag - og at der samtidig er brug for klare regler om databeskyttelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce: