DF accepterer Venstres krav til politiforlig

En besparelse på 500 millioner kroner på ungdomsuddannelserne er til at leve med, siger DF's Peter Skaarup

DF's retsordfører, Peter Skaarup, siger, at blå bloks største parti accepterer, at Venstre-regeringen vil skære en halv milliard kroner på ungdomsuddannelserne i forbindelse med de igangværende politiforhandlinger.

En accept af kravet har været adgangsbilletten til at kunne fortsætte i forhandlingerne om et nyt politiforlig, der strækker sig fra 2016-2019.

Netop det krav har betydet, at Enhedslisten, SF og Alternativet er ude af forhandlingerne, som genoptages mandag klokken 17.15.

- I en forhandling af denne karakter er man nødt til at tage det sure med det søde.

- Vil man skaffe midler til at udvide politistyrken med 2000 betjente, som vi foreslår, er man nødt til at finde nogle penge, og dette er så regeringens bud. Og det accepterer vi, siger Skaarup til Ritzau.

- Der kan være nogle problemstillinger i forhold til for eksempel erhvervsskolerne, hvor der er lavet en aftale om en større satsning på dem.

- Der må vi se på, hvad denne besparelse betyder for dem, og om der er brug for at kompensere på anden vis. Men selve udspillet med at spare en halv milliard kroner på ungdomsuddannelserne er vi med på, siger han.

Spørgsmål: I vil ikke forsøge at forhandle beløbet ned?

- Nej, ikke i denne forligskreds. Det kan være, at man ved det store bord i forbindelse med finanslovsforhandlingerne må drøfte, om der er brug for en særskilt hensyntagen til erhvervsskolerne, siger Skaarup.

Spørgsmål: Synes DF, at det er fint nok at finde finansieringen via ungdomsuddannelserne?

- Det er det sted, regeringen forslår og siger til os, at er vi med på det, er vi også fortsat med i de videre politiforhandlinger. Forudsat at det bliver en god og omfattende politiaftale, som vi er tilfredse med, så må vi også tage den finansiering, der ligger her, siger Skaarup.

Mens EL, SF og AL er ude af forhandlingerne, er Socialdemokraterne og De Radikale fortsat at finde ved forhandlingsbordet fra rød blok.

58 kommentarer
Vis kommentarer