DF angriber LA-boss: Bilka bestemmer selv, hvem de fyrer

Sagen om 17-årige Mohamad udløser armlægning i blå blok. LA holder med 17-årige Mohamad. DF vil ikke blande sig i Bilkas interne sager og påpeger: Kan han ikke opføre sig ordentlig og acceptere de danske regler og forhold og lade være med at genere kunderne, så hører han ikke til i Bilka

Der er kommet fut under tasteren på de sociale medier i dag, efter Bilka i Næstved smækkede en opsigelseskontrakt på bordet foran 17-årige Mohamad Al Jawerheri.

En af dem, som har blandet sig i debatten, er Liberal Alliances leder Anders Samuelsen.

'Mohamad løber suverænt med sejren. Og jeg håber han hurtigt er tilbage i job,' skriver partilederen i sin opdatering.

Men opdateringen falder Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, for brystet.

- Jeg tror, at Bilka er i stand til at løse personaleproblemerne, hvis der er nogen, som træder ved siden af. De har ret frie regler i Bilka. Der skal meget til, før der er en, der bliver afskediget. Der må være noget om sagen. Det mener jeg ikke, vi som politikere skal blande os i. Det skal de internt finde ud af.

Kan han ikke opføre sig ordentlig
- Det er vel fair nok, hvis Samuelsen mener, Bilka har været for hurtige ved fyringsknappen?

- Det ved jeg ikke, om Bilka har været for hurtige ved fyringsknappen. Det må være Bilka, der konstaterer, hvad der er sket. Det synes jeg ikke, skal afgøres på Facebook. Det må være internt de finde ud af, om han har trådt ved siden af. Kan han ikke opføre sig ordentlig og acceptere de danske regler og forhold og lade være med at genere kunderne, så hører han ikke til i Bilka.

- Men sagen er jo, at der vist ikke er noget i de beskyldninger?

- Derfor siger jeg, det er ikke noget vi skal blande os i som politikere, fordi vi har jo ikke nogen muligheder for at kontrollere de beskyldninger. Så skal man jo selv have været udsat for det. Jeg stoler på Bilka personalepolitik.

Mohamad Al Jawerheris ansættelse hos Bilka stoppede, ifølge Mohamad, fordi han havde stødt nogle mennesker på Facebook. Foto: Philip Davali Samfund 17-årige Mohamad: Jeg skrev intet krænkende

 

- Man kan da gå ind og se, hvad der rent faktisk er skrevet på Facebook...

- Ved du hvad, hvis vi skulle det, så kunne der være mange gange, hvor vi skulle gå ind og sige det er forkert at firmaer afskediger en person pga. det ene eller andet. Det synes jeg ikke, vi skal blande os i.

Man skal indordne sig
- Vi har det grundlæggende sådan i Dansk Folkeparti, at når man er ansat sådan et sted, så skal man leve efter de ansættelsesregler der er i virksomhed. Når man er i Danmark, skal man indordne sig under de regler, vi har vedrørende ansættelse. Vi skal som politikere ikke gå ind og bedømme om det er forkert at afskedige en, eller ikke. Så begynder vi at lave sagsbehandling og lave kontrol med ansættelsesforhold. Og det skal vi ikke.

- Det virker bare som om, at den 17-årige hverken har overtrådt danske eller Bilkas regler

- Hvordan skulle Anders Samuelsen kunne kontrollere det?

- Det kan man jo se i tråden på Facebook.

- Jamen Anders Samuelsen har ikke arbejdet i butikken sammen med ham. En tråd på Facebook kan jo ikke afgøre om, det er det, der er årsagen til at manden bliver afskediget. Dér går man for vidt. Det er ikke Facebook, der skal afgøre ansættelserne ude i butikkerne. Og slet ikke Anders Samuelsen og os politikere.

Bent Bøgsted besøgte Ekstra Bladets valgbus under valgkampen (Foto: René Schütze)
Bent Bøgsted besøgte Ekstra Bladets valgbus under valgkampen (Foto: René Schütze)
 

En diskussion på en Facebook-gruppe er tilsyneladende nu årsag til, at 17-årige Mohamad Al Jawerheri ikke længere har et fritidsjob som kassemedarbejder i Bilka i Næstved. (Foto: Bilka/ Andreas Szlavik) Samfund Kunder raser mod Bilka: Truer med boykot

Burde holde sig for god
- Jeg går ikke udfra, om det er en Facebook-side, der afgør, om Bilka afskediger en mand. Jeg går ud fra det er deres personalepolitik, deres personalechef, der vurderer, hvad der er op og ned i sag. Jeg tror ikke, at Bilka bare går ind og kontrollerer en Facebook for deres medarbejdere og ser, om der er nogen som har trådt ved siden af.

- Jeg tror, der er noget internt, der gør, de har truffet den beslutning. Jeg håber ikke en Facebook-side afgør, om en person bliver afskediget eller ej. Derfor synes jeg, Anders Samuelsen skulle holde sig for god til at reagerer på en Facebook i en enkelt sag.

Anders Samuelsen stiller sig dog uforstående over for Bent Bøgsted kritik.

- Det er en reminder om, at man skal forsøge at holde tungen lige i munden på Facebook. Det kører meget let af sporet. Det er vigtigt at bevare gode danske dyder som ironi, selvironi og et glimt i øjet. Den den at dialogen jeg har set tyder det på, at det er Mohamad, der besidder de grundlæggende danske dyder. Hvorimod Bjørn (se artikel herunder) optræder udansk ved at optræde humorforladt, fuld af haseri. At han ikke kan læse at Mohamad driller ham lidt.

Samfund Bjørn 'anmeldte' Mohamad til Bilka: Jeg var vred

- Mohamad siger, han følte sig prsset til at sige op. Vi kan jo ikke vide, om Bilka i Næstved længe har været trætte af ham, og har brugt det her som en undskyldning...

- Det kan være. Det ved jeg ikke noget om.

Der er sket en fejl
- Så det var ikke din hensigt at blande dig i den del af det?

- Jeg skriver, at på baggrund af det jeg har læst og det som TV2 har lagt op, der konkluderer jeg, som jeg gør. Udfra den del, vinder Mohamad den dialog og han viser overskud. Jeg kender mange, som ville have ladet sig provokere rigtig meget mere af den type retorik Bjørn bruger.

- Det kan så ikke forstås på anden måde end, at du synes, Bilka har handlet overilet ved at bede Mohamad om at sige op?

- Jeg siger vel det samme, som ham manden fra Bilka har været ud og sige: Hvis sagen er rigtigt udlagt, så det ikke den måde Bilka normalt behandler deres medarbejdere på. Bilka er kendt for at være gode til at integrere folk.

- Det virker som om, der er sket en fejl. På baggrund af den information vi har. Og så er der jo ikke andet at gøre, end at forsøge at rette op på den fejl. Det må de jo finde ud af at håndtere. De kender jo sagens fulde sammenhæng.

Her kan du se et interview med sagens hovedperson, Mohamad. (Video: Anders Lindved)

En diskussion på en Facebook-gruppe er tilsyneladende nu årsag til, at 17-årige Mohamad Al Jawerheri ikke længere har et fritidsjob som kassemedarbejder i Bilka i Næstved. (Foto: Bilka/ Andreas Szlavik) Samfund HK vil tale med Bilka efter juleferien

Se også: Bilka vil undersøge fyringen af 17-årige Mohamad

En diskussion på en Facebook-gruppe er tilsyneladende nu årsag til, at 17-årige Mohamad Al Jawerheri ikke længere har et fritidsjob som kassemedarbejder i Bilka i Næstved. (Foto fra Google Maps) Samfund 17-årige Mohamed: - Internetdebat fik mig fyret fra Bilka

 

955 kommentarer
Vis kommentarer