DF angriber Løkkes nye spinmaskine: Kæmpe demokratisk problem

Søren Espersen svinger krabasken over Lars Løkkes nye kommunikationsteam

Lars Løkke til sommergruppemøde i Billund (Foto: Polfoto)
Lars Løkke til sommergruppemøde i Billund (Foto: Polfoto)

Lars Løkke er på vej med et nyt tiltag, der skal udbrede regeringens politik mere effektivt til danskerne.

Statsministeriet vil simpelthen ansætte en lille håndfuld kommunikationsfolk, som skal fortælle om regeringens arbejde.

Der skal bl.a. laves en hjemmeside med adressen regeringen.dk. På Statsministeriets hjemmeside findes allerede nu et stillingsopslag, hvor Lars Løkke leder efter en chef til sit nye tiltag.

Dansk Folkeparti er dog langt fra begejstret for initiativet.

- Jeg er urolig ved, at det bliver sværere og sværere for pressen at få direkte adgang til ministrene. Man gemmer sig bag ved flere og flere skjolde. Det synes jeg er et kæmpe demokratisk problem.

- Det her tiltag bidrager til en udvikling, hvor man laver en hel industri, hvor man bygger en presseafdeling op på linje med Mærsk. Det hænger slet ikke samme med vores måde at tænke på i det danske folkestyre, siger DF's næstformand, Søren Espersen.

Lars Løkke har fået en lys idé (Foto: Philip Davali) Politik Løkkes spinhykleri: Se hans pinlige dobbeltmoral

- Det understreges, at det ikke er særlige rådgivere, men embedsmænd - altså statsansatte der ikke mister jobbet når regeringen skifter. Gør det nogen forskel?

- Jeg har svært ved at se nogen forskel. Man er i gang med at opbygge en presseverden. Det drejer sig om at beskytte sig selv mest muligt. Det hænger ikke sammen med vores lille land.

Få medier
- Vi er så få mennesker, så få medier, så få aviser. Vi bør kunne finde ud at få et ordentligt forhold til de førende politikere og specielt regeringen.

- Der skal laves en hjemmeside, som hedder regeringen.dk...

- Det minder om kongehuset.dk. Det er ikke meningen, at vi skal fungere på den måde ligesom Det Hvide Hus, der har presseafdelinger, der sørger for, at man aldrig nogensinde kan komme i nærheden af kongresfolk eller senatorer, fordi de alle sammen er pakket ind.

- Vi tager ved lære af de unoder, som kendetegner store lande. Det er vores land ikke til.

- De siger selv, det er for at kunne fortælle om deres politik?

- Ja, ja, det lyder flot. Man vil styre det, som bliver sagt. Man er nervøs for, om ministrene kommer til at sige noget forkert. Så er det bedre at få nogle professionelle til det. Det holder simpelthen ikke. Ministeren må frem.

Sure journalist
- Jeg har hørt fra så mange journalister, at det næsten er et mirakel, hvis det lykkes at komme i telefonisk kontakt med ministeren og interviewe ham.

- Er du ikke bare en gammel sur journalist, som får luft for sin frustration?

- Jo, det har du ret i, slutter Søren Espersen, der er uddannet journalist og har arbejdet på bl.a. B.T. og Billed-Bladet.

Søren Espersen fremhæver i øvrigt Bertel Haarder som et eksempel til efterfølgelse. Kulturministeren har nemlig meddelt, at han ikke har behov for en spindoktor.

130 kommentarer
Vis kommentarer