DF angriber Nye Borgerlige: Tager ikke udlændingepolitik alvorligt

Nye Borgerlige har en 'strudse-taktik', når det kommer til flygtninge, og de tager ikke udlændinge-området alvorligt, mener DF

- De har en strudse-taktik, hvor de prøver at gemme sig, fordi det er nemmere efter et valg, siger DF's Martin Henriksen om Nye Borgerlige. Polfoto: Rumle Skafte, Jens Dresling
- De har en strudse-taktik, hvor de prøver at gemme sig, fordi det er nemmere efter et valg, siger DF's Martin Henriksen om Nye Borgerlige. Polfoto: Rumle Skafte, Jens Dresling

Der er kamp om stemmerne på højrefløjen i øjeblikket, og nu langer Dansk Folkeparti ud efter den nye dreng i klassen, Nye Borgerlige.

I stedet for åbent at lægge sin politik frem før et valg, så venter Nye Borgerlige til efter krydserne er sat med at fortælle, hvad de mener om kvoteflygtninge. Og det en 'strudse-taktik', som viser, at Nye Borgerlige ikke tager udlændingepolitik alvorligt, mener DF.

- Når man er et parti, der er klar til at stille op til Folketinget, så skal man svare på, hvad man mener. Man kan ikke vente til efter et valg. Nye Borgerlige har en strudse-taktik.

- Jo færre ting, som man svarer klart på, jo nemmere er det også at føre politik efter et valg, men det er jo mere ærligt at sige, hvad man mener før et valg, siger DF's integrationsordfører Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

Vermunds stikpille: Konservativ er forurenet

Ville ikke svare
Den nyborgerlige tøven til spørgsmålet om kvoteflygtninge dukkede frem fra busken i DR's Debatten i sidste uge. Nye Borgerlige støtter angiveligt FN-systemet med kvoteflygtninge, men deres repræsentant i Debatten, Poul Højlund, ville ikke sige, hvad det nye parti mener om regeringens pause for kvoteflygtninge.

- Må jeg ikke godt blive valgt til et eller andet, før jeg udtaler mig på vegne af Nye Borgerlige, sagde Poul Højlund direkte adspurgt om holdningen til kvoteflygtninge.

Minder om en ung Pia Kjærsgaard

Dansk Folkeparti mener, at regeringens midlertidige suspendering af nye kvoteflygtninge er ok, men partiet vil hellere afvise flygtninge ved grænsen og sige ja til kvoteflygtninge. Når Nye Borgerlige ikke vil sige, hvad de mener, så fremstår deres udlændingepolitik useriøs, mener DF.

- Når alt kommer til alt, så mener de måske ikke det med udlændingepolitik så alvorligt, fordi hvis de gjorde, så var de i stand til at svare klart, siger Martin Henriksen.

Vermund hjælper kun sig selv

Hun har fået en åbenbaring
Der er også andre partier, som mellem linjerne lægger op til, at Nye Borgerliges leder Pernille Vermund, måske ikke mener det med udlændingepolitikken så dybfølt.

For et år siden var Pernille Vermund medlem af Det Konservative Folkeparti. Hun stillede op ved sidste Folketingsvalg under liste C, men kom ikke ind. De konservatives finansordfører Brian Mikkelsen har aldrig hørt Vermund tale om udlændinge, som hun gør nu.

- Jeg har været en del sammen med Pernille i Det Konservative Folkeparti, og hun har aldrig talt om udlændinge på den måde før. Aldrig. Nu har hun så fået en åbenbaring og fundet en niche, siger Brian Mikkelsen til Ekstra Bladet.

Så vild er Vermund

Pernille Vermund stiftede Nye Borgerlige for 11 måneder siden, og har angiveligt allerede fået de godt 20.000 vælgererklæringer, som det kræver at stille op. Det nye parti ligger over spærregrænsen i samtlige målinger.

Vermund vil opdele indvandrere efter nationalitet

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.