DF anklager Dan Jørgensen for udspilstyveri på dyreområdet

Dansk Folkeparti forstår ikke, hvorfor Socialdemokraterne kort før valget alligevel går ind for et dyrepoliti

Det kom noget bag på Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Dennis Flydtkjær, at fødevareminister Dan Jørgensen (S) fredag lancerede et udspil, der blandt andet går ud på at indføre en enhed under Rigspolitiet, der skal tage sig særskilt af dyremishandling.

- Det glæder mig selvfølgelig, at Socialdemokraterne er vendt på en tallerken. Men troværdigheden kan ligge på et meget lille sted seks dage før valget, når man flere gange tidligere har afvist, at man vil have et dyrepoliti.

- Senest, da vi fremlagde en dyrevelfærdspakke i starten af maj måned. De tre øverste punkter i vores udspil dengang er bare præcis de samme, som Dan Jørgensen har fremlagt nu. Så han har ikke engang været specielt kreativ, siger Dennis Flydtkjær.

Han bakker i sagens natur op om forslagene, men mener i modsætning til S-udspillet ikke, at man behøver nedsætte et udvalg af eksperter for at få udnyttet strafferammen i dyreværnsloven bedre.

- Vi behøver bare skrive tre linjer i bemærkningerne til lovforslaget om, at udgangspunktet er frihedsstraf frem for bødestraf.

- Det er ikke raketvidenskab, og det behøver vi ikke et udvalg for at nå frem til. Det forhaler bare processen, siger Dennis Flydtkjær.

Han så også gerne en kommunal indberetningspligt indført. Den vil medføre, at en hjemmehjælper eller en anden kommunalt ansat, der ser, at der er dyr, der ikke har det godt, skal reagere over for de relevante myndigheder.

Alt i alt kan det kun gå for langsomt med at mødes og forsøge at finde et kompromis

- Det tyder da på, at vi sagtens kunne finde hinanden, og derfor undrer det mig endnu mere, at han ikke har villet mødes med mig indtil nu, siger ordføreren.

51 kommentarer
Vis kommentarer