DF-bagland i flæsket på Messerschmidt: Frem med bilagene

Baglandet vil nu have bilagene frem. Det er offentlige midler, lyder argumentationen

Flere byrådsmedlemmer og lokalformænd fra Dansk Folkeparti mener nu, at Morten Messerschmidt bør fremlægge alle bilag fra den politiske alliance MELD og den tilhørende fond FELD.

Det skriver DR Nyheder.

Byrådsmedlem og viceborgmester Eiler Schütt fra Aabenraa mener ikke længere, at Morten Messerschmidt bør skjule bilagene for danskerne.

- De bilag bør naturligvis frem, fordi der er tale om offentlige midler. Det er det eneste moralsk rigtige at gøre. Det undrer mig, at Morten Messerschmidt ikke vil ud med de bilag, og at sagen er trukket så langt ud. Nu bør bilagene komme på bordet, siger Eiler Schütt til DR Nyheder.

Sådan lyder det også fra Inge Lise Lyse, der er formand for Dansk Folkeparti i Skive.

Hun mener, at det er dobbeltmoralsk af Morten Messerschmidt og DF-toppen, at man ikke vil give omverdenen fuld indsigt i de omdiskuterede bilag, for "det slår vi også på i mange andre sammenhænge".

- Når det er offentlige midler, så er det rimeligt, at offentligheden ved, hvad pengene er blevet brugt til. Det skal kunne tåle offentliggørelse, siger Inge Lise Lyse.

- Der kan jo hurtigt være ting, der skader et parti. Jeg tror i hvert fald ikke, at det gavner nogen, at man ikke er fuldstændig åben og ærlig omkring tingene, siger hun.

Det var netop med begrundelsen om manglende indsigt i MELD og FELDs regnskaber, at EU-parlamentarikeren Rikke Karlsson i sidste uge meldte sig ud af Dansk Folkeparti.

Morten Messerschmidt har med opbakning fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl hidtil afvist at fremlægge de efterspurgte bilag, men det bør han gøre, lyder det nu fra dele af Dansk Folkepartis bagland.

- Når man bruger offentlige penge, så skal man være klar til at fremlægge bilagene. Der er ingen grund til at holde noget skjult. Danskerne har ret til at vide, hvad pengene er blevet brugt til. Alt skal tåle at blive offentliggjort, når det er andres penge man har med at gøre, siger Børge Olsen, lokalformand for Dansk Folkeparti i Randers.

Medlem af Skanderborg Byråd for Dansk Folkeparti John Haarup Laursen ønsker også bilagene frem.

- Når det er offentlige penge, så skal man ikke skjule, hvad pengene er blevet brugt til. Det er kun rimeligt, når vi alle er med til at betale. Bilagene skal frem i lyset, uanset om pengene er blevet brugt af Messerschmidt eller andre, siger John Haarup Laursen.

DR Nyheder har talt med en række aktive partimedlemmer fra Dansk Folkepartis bagland. Mange er helt tavse, eller siger, de ikke kender til sagen. Nogle bakker Messerschmidt og partitoppen op i, at der ikke er nogen grund til at lægge bilag frem.

Alligevel står flere byrådsmedlemmer og lokalformænd nu frem og kræver mere åbenhed.

16 kommentarer
Vis kommentarer