DF-borgmester til Frank Jensen: Smid Meyer ud af København

Står det til Dansk Folkepartis kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, bør Claus Meyer bandlyses fra Københavns kommune

Sådan lød reaktionerne hos politikerne, da det kom frem, at Meyers Kantiner gør brug af et skattelyselskab i luxembourg og Jersey. (Foto/redigering: Ejder Akbal)

Sagen om Claus Meyers kantiners brug af et skattelyselskab i Luxembourg og Jersey rammer nu også Københavns Kommune og overborgmester Frank Jensen (S),

Den københavnske bykonge bliver nu trukket ind i sagen af Carl Christian Ebbesen (DF), kultur- og fritidsborgmester, efter Folketinget har modtaget et svar fra deres revisor, der slår fast, at selskabet bag Claus Meyers kantiner benytter sig af skattely. Meyers kantiner leverer dagligt kolde og varme retter til en lang række offentlige virksomheder, herunder restauranterne i Folketinget og Københavns Kommune, der er landets største.

Og nyheden om skattely-konstruktionen giver DF-borgmesteren en dårlig smag i munden:

- Virksomheder, der sender penge i skattely, hører ingen steder hjemme i Københavns Kommune. Det er dybt usmageligt, siger Carl Christian Ebbesen til Ekstra Bladet

- Overborgmesteren bør står frem og give københavnerne et klart svar. Skal kommunen fortsætte med at samarbejde med en virksomhed, som sender penge i skattely og dermed træder på fællesskabet?, siger Carl Christian Ebbesen, som mener, at Meyer bør sættes for døren.

Pia K har fået nok af 'popsmart' Meyer: Ud med ham!

Ups, politikernes mad-penge ryger i skattely

Københavns Kommune er blot en af en lang en række offentlige virksomheder udover Folketingets 'Snapsting', som benytter sig af den kendte tv-koks populære frokostordninger.

Men fremtiden for kantineselskabet er usikker, efter Ekstra Bladet i forrige uge kunne afsløre, at selskabskonstruktionen bag Meyers kantiner vil sende fremtidigt udbud i skattely via et selskab i Luxembourg, der ejes af fire uigennemsigtige partnerskaber på skattelyøen Jersey i den Engelske Kanal.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten på Christiansborg meldte forleden ud, at de ønsker at opsige kontrakten med Meyers Kantiner i Snapstinget på grund af firmaets brug af skattely-finten.

Folketingets top-folk: Gør kort proces med Meyer

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra overborgmester Frank Jensen. Hans pressechef oplyser imidlertid, at overborgmesteren er på vinterferie og derfor ikke kan kommentere historien.

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.