DF: Dagpenge indgår ikke i regeringsforhandlinger

Dagpenge forhandles ikke af V og DF, som afventer dagpengekommissionens anbefalinger, oplyser DF-ordfører

Der indgår ikke en dagpengereform, når Venstre og Dansk Folkeparti onsdag genoptager forhandlingerne om en borgerlig mindretalsregering. Reformen venter på, at dagpengekommissionen i august kommer med sin rapport.

Det siger Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, til Ritzau.

Ifølge dagbladet Politiken ser kommissionen på en "trappemodel" og en "kontomodel", hvor næsten alt arbejde - selv korte job på en uge - giver ret til en periode på dagpenge.

- Dagpengeområdet bliver ikke forhandlet på plads, før kommissionen kommer med sit udspil, som jeg har forstået det. Der bliver ikke forhandlet nogen model på plads med Lars Løkke i forhandlingerne om regeringsdannelsen, siger Bent Bøgsted.

- Alle er indstillet på, at vi venter, indtil kommissionen kommer med sit udspil. Vi skal have laet en bred aftale. Det er ikke noget, der skal lukkes af mellem to partier.

I valgkampen aftalte DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, med SF-formand Pia Olsen Dyhr, at de vil halvere perioden til 26 uger for at genoptjene retten til dagpenge. Aftalen består, selv om DF forhandler om en regering, mener Bent Bøgsted.

- Selvfølgelig står vi fast på det. Ellers havde Kristian Thulesen Dahl ikke været ude at sige det i valgkampen. Vi skal se, hvordan det passer sammen med de forslag, som kommissionen kommer med, siger arbejdsmarkedsordføreren.

I valgkampen fastslog Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, at der skal findes en bred løsning, Han afviste ikke Dansk Metals model med at betale højere dagpenge i mindre end to år.

- Der kan være mange modeller. Vi er åbne for at se på alt, hvad kommissionen kommer med. Der sidder både LO og arbejdsgiverne, siger Dansk Folkepartis Bent Bøgsted.

19 kommentarer
Vis kommentarer