DF: Dong-salget rejser forsat en masse spørgsmål

René Christensen, DF's finansordfører, håber, at Finansudvalget kan danne fælles front i at stille spørgsmål

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) var ikke i tvivl, og det var Ole Birk Olesen, Liberal Alliances finansordfører, heller ikke torsdag, hvor Folketingets Finansudvalg langt om længe fik mulighed for at se samtlige bud på aktierne i Dong.

Finansudvalget får også lov til at se på papirerne fredag i fortrolighed, og Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, er allerede i gang med at formulere de nødvendige spørgsmål, som skal stilles til finansministeren om salget.

René Christensen håber, at Finansudvalget i næste uge bliver enige om at stille spørgsmålene samlet som udvalg og ikke enkeltvis som parti.

Han har ikke ændret holdning efter en nats søvn i forhold til Dong-salget. René Christensen kan fortsat ikke svare på, om den amerikanske investeringsgigant Goldman Sachs kom med det bedste bud.

- Jeg er meget spændt på at få stillet de spørgsmål, som jeg har, og at få svar på dem også. Andre har været ude at sige, at Goldman Sachs var det bedste bud, men jeg står da i en situation, hvor jeg ikke kan sige, at det var det bedste bud.

- Jeg kan heller ikke sige, at et andet bud var bedre. Der har været drøftelser og samtaler i forløbet af salget af Dong, det må jeg vist gerne sige, men jeg vil gerne vide, hvad de drøftelser og samtaler endte med.

- Jeg undrer mig over, at andre kan danne sig et så hurtigt billede af det her, siger René Christensen til Ritzau.

Ole Birk Olesen skulle for eksempel ikke bruge mange minutter torsdag for at konkludere, at Dong blev solgt til det eneste bud, der opfyldte betingelserne om at tilføre Dong kapital på mellem seks og otte milliarder kroner.

- Jeg kender ikke Ole Birks evner, men han er en ufattelig hurtig læser. Mon ikke det handler om, at man har en politisk holdning til denne sag, og det er det, lyder det fra René Christensen.

Medlemmerne af Finansudvalget er underlagt tavshedspligt og kan derfor ikke videregive konkret kritik, hvis de skulle have lyst til det.

1 kommentar
Vis kommentarer