DF efter angrebsbølge i Tyskland: Vi skal have udgangsforbud på danske asylcentre

Politiet skal have mulighed for at etablere udgangsforbud på danske asylcentre, hvis der er risiko for kriminalitet eller terror, mener Dansk Folkeparti efter angrebsbølge i Sydtyskland

Martin Henriksen vil give politiet mulighed for at etablere udgangsforbud på asylcentre. (Foto: Rumle Skafte)
Martin Henriksen vil give politiet mulighed for at etablere udgangsforbud på asylcentre. (Foto: Rumle Skafte)
Følg Politik

Det skal være muligt for politiet at etablere udgangsforbud på danske asylcentre i lyset af den seneste bølge af angreb på civilbefolkningen i Sydtyskland begået af flygtninge og afviste asylansøgere.

Voldsbølge over Europa: Terrorisme smitter

Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen, som nævner den vidtgående mulighed for udgangsforbud blandt flere andre ideer til at forbedre sikkerhedssituationen efter de seneste angreb.

- Vi bør give politiet mulighed for at lave udgangsforbud på asylcentre, så man har bedre mulighed for at holde øje med, hvem der kommer og går, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

Ifølge ordføreren skal politiet ud fra konkrete sikkerhedsvurderinger have mulighed for at kunne aktivere udgangsforbud, når det er 'i lokalsamfundets interesse'. Forbuddene skal kunne gælde alle på asylcentret, selvom der kan laves undtagelser. De skal kunne vare i kortere eller længere tid alt efter behovet.

- Alternativet er bare, at vi har en masse mennesker rendende rundt i Danmark, som vi grundlæggende ikke har styr på. Der er jo en voldskultur blandt mange asylansøgere, som de slæber med til Danmark. Det skaber utryghed. Det fører til kvinder, der bliver forulempet og måske voldtaget – og det kan i yderste konsekvens være terror, som vi har set nu i Tyskland.

- Men er det ikke enormt indgribende og meget vidtgående at lave kollektive udgangsforbud, hvor man spærrer alle folk inde på et center?

- Jeg ved, ikke om det er vidtgående. Der er jo tale om folk, som dybest set ikke har et lovligt opholdsgrundlag i Danmark. Og nu har vi set en række eksempler, hvor kriminalitet begået af personer, der kommer og siger, de er forfulgt, går ud over lovlydige danskere. Hvad er mere vidtgående? Er det at tillade en indvandring, som skaber usikkerhed og mere kriminalitet? Eller er det at give politiet mulighed for at lave udgangsforbud i en periode.

Vil frihedsberøve de afviste
Muligheden for udgangsforbud skal ifølge Martin Henriksen gælde almindelige asylcentre.

Forholdene for afviste asylansøgere skal derudover gøres endnu mere restriktive, så disse bliver frihedsberøvet, til de sendes ud af landet.

Syrer bag bombe i Ansbach skulle udvises til Bulgarien

Martin Henriksen foreslår derudover et egentligt asylstop og en markant skærpet grænsekontrol for at komme mulige angreb i forkøbet.

- Der er allerede blevet gjort en del, og antallet er faldet, efter de stramninger vi omsider fik andre med på. Men der skal gøres flere ting, siger Martin Henriksen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar til Dansk Folkepartis forslag om udgangsforbud hos både justitsminister Søren Pind (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Justitsministeriet henviser til Inger Støjberg, som ikke udtaler sig, da hun er på ferie.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind