DF efter nye problemer i Skat: Skrot fejlbehæftet system

Dansk Folkeparti mener, at der kan være gode grunde til at droppe Skats inddrivelsessystem og starte forfra

Et fejlramt it-system i Skat har formentlig betydet, at mange danskere uretmæssigt har fået tilbageholdt løn eller uberettiget er blevet modregnet i skat.

Deres gæld til det offentlige er faldet for forældelsesfristen på tre år. Alligevel har Skat ifølge et udkast til en analyse, som Kammeradvokaten har foretaget, og som Berlingske har fået at se, forsøgt at inddrive gælden.

Det får Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, til at reagere.

- For mig at se er det her den næste store skandale, som Skat bliver involveret i, og det skyldes først og fremmest det inddrivelsessystem, som trods mange års tilløb aldrig er kommet til at fungere, siger han.

Dennis Flydtkjær henviser til det såkaldte EFI-system, der har vist sig at være så fyldt med fejl, at Skat har mistet overblikket over danskernes gæld til det offentlige.

Systemet bør efter DF-ordførerens mening skrottes helt i erkendelse af, at det nok aldrig kommer til at fungere.

- For mig at se kommer vi formentlig ikke uden om at måtte skrotte systemet og starte helt forfra.

- Selvfølgelig skal man se på, om man kan reparere det nuværende system, men min tiltro til, at det kan lade sig gøre efter så mange problemer, er ret lille, siger Flydtkjær.

Han henviser til, at tidligere skatteminister Benny Engelbrecht (S) har hævdet, at omkostningerne ved at bygge et nyt system fra bunden var langt mindre end prisen for at prøve at ordne det gamle

- Derfor kan regnestykket vise sig at være ret nemt, og jeg tror ikke, at vi kommer uden om at beslutte fra politisk hold, at vi skal begynde forfra, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer