Annonce:
Annonce:

DF er klar til flere flygtninge - hvis de rejser igen

Thulesen Dahl er klar til et nationalt kompromis om flere flygtninge. Hvis de bor i Danmark midlertidigt

(Foto: Carsten Lundager)
(Foto: Carsten Lundager)
Annonce:
Følg Politik

DF-formand Kristian Thulesen Dahl er parat til et nationalt kompromis om at tage imod flere flygtninge. Men det skal ske på den klare betingelse, at de indlogeres på statscentre og rejse hjem igen, når de kan.

Sådan lyder det fra Thulesen Dahl i et interview med Berlingske.

Han mener, at Danmark 'selvfølgelig skal tage et medansvar' for de mange, der er drevet på flugt. Men det behøver ikke at ske på en måde, der i de næste mange årtier udfordrer det danske velfærdssamfund.

- Hvis vi har sikkerhed for, at vi kun hjælper flygtninge med midlertidig beskyttelse i Danmark, så vil vi være langt mere indstillede på, at der kommer flere til Danmark. Det er vi klar til at acceptere, siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

Han foreslår ifølge avisen, at man opretter statslige centre rundt omkring i landet, hvor flygtningene kan bo, indtil de kan sendes tilbage til deres hjemlande.

Annonce:

Inspireret af den britiske premierminister, David Cameron, er DF-formanden sågar klar til at hente et antal svage flygtninge til de danske centre fra nærområderne omkring Syrien.

Til gengæld vil Thulesen Dahl afskaffe flygtninges ret til at få en bolig anvist til kommunen. Desuden vil han nedlægge de initiativer, der har til formål at integrere flygtninge.

Pengene, der spares ved at afskaffe blandt andet sprogundervisning, skal i stedet gå ubeskåret til øget hjælp i nærområderne, mener partiformanden ifølge Berlingske.

Integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V) afviser Thulesen Dahls forslag.

- Jeg er meget enig i, at flygtninge kun skal være her midlertidigt. Men så længe de er her, er der mere fornuft i, at de også bidrager på arbejdsmarkedet. Derfor synes jeg ikke, at der er så meget perspektiv i, at folk skal sidde på asylcentre i halve og hele år. Der er mere ræson i, at de faktisk bidrager, mens de er her, siger hun til Berlingske.

Annonce:

Også Morten Østergaard (R) er ifølge avisen negativt stemt over for forslaget om danske flygtningecentre, som ifølge R-formanden vækker mindelser om nogle af de dårligste tider i dansk flygtningepolitik.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: