DF: FN skal ikke diktere dansk udlændingepolitik

Dansk Folkeparti bekymrer sig ikke om, at varslede asylstramninger måske strider imod FN-konvention

Dansk Folkeparti kan ikke forestille sig, at det strider imod FN's Flygtningekonvention, at regeringen vil skære i ydelserne til flygtninge, der får asyl i Danmark.

Men selv hvis stramningerne er et brud på konventionerne, så vil partiet ifølge DF's integrationsordfører, Martin Henriksen, leve fint med det.

- Vi mener jo ikke, at det er internationale organer, som skal bestemme, hvilken udlændingepolitik vi fører i Danmark, siger Martin Henriksen til Ritzau.

Reaktionen kommer på baggrund af et høringssvar fra FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, til regeringen. Her lyder det, at de varslede stramninger strider imod krav i FN's Flygtningekonvention fra 1951.

UNHCR vurderer, at de lavere ydelser fører til forskelsbehandling i spørgsmålet om, hvem der må modtage hvilke ydelser.

Går man under det minimumniveau, som FN fastsætter i den pågældende konvention, kan man blive bekymret for, at behandlingen bliver "umenneskelig og nedværdigende", lyder det i høringssvaret.

Men ifølge Martin Henriksen bør Danmark gå endnu længere på asylområdet.

- Australien har også skrevet under på FN’s Flygtningekonvention. Men her har man indført asylstop for dem, der spontant søger asyl. Så der er rum for, at vi kan stramme yderligere op, siger han.

Den nye integrationsydelse - som forventes færdigbehandlet i Folketinget inden udgangen af august - vil betyde, at enlige uden børn vil modtage 5945 kroner før skat om måneden mod i dag op til 10.849 kroner før skat i kontanthjælp.

- Jeg betragter det som et første skridt. Hvis folk er bekymrede for, at det her er for vidtgående, så bliver de sikkert meget mere bekymrede i fremtiden, hvis vi har held til at få endnu mere politik igennem, siger Martin Henriksen, som kalder stramningen 'mild'.

Enhedslisten vil på baggrund af FN's kritik kalde integrationsminister Inger Støjberg (V) i samråd.

72 kommentarer
Vis kommentarer