DF-førstemand: Usikkert om Messerschmidts fremtid er i politik

I P1-programmet 'Ugens Gæst' fortalte Anders Vistisen, at han og Morten Messerschmidt overvejer deres politiske fremtid nøje

Morten Messerschmidt har været dårlig til at tjekke formalia og bilag igennem, siger Anders Vistisen om DF's igangværende svindelsag. Foto: Mogens Flindt/Anthon Unger
Morten Messerschmidt har været dårlig til at tjekke formalia og bilag igennem, siger Anders Vistisen om DF's igangværende svindelsag. Foto: Mogens Flindt/Anthon Unger
Følg Politik

14:45 blev Morten Messerschmidt hasteindlagt efter at have fået et ildebefindende. Han er nu sygemeldt på ubestemt tid. Udtalelserne fra Anders Vistisen stammer fra P1-programmet 'Ugens Gæst', der blev sendt før indlæggelsen.

Morten Messerschmidts fremtid er muligvis ikke i politik - hverken på Christiansborg eller i Europa-Parlamentet.

Det fortalte Dansk Folkepartis førstemand i Bruxelles, Anders Vistisen, da han lørdag var med i P1-programmet 'Ugens Gæst'.

- Morten skal gøre op med sig selv, hvornår prisen bliver for høj i forhold til at deltage i det offentlige liv (...) Måske skal han også tage en lille pause fra dansk politik, lød det fra Vistisen i programmet.

Anders Vistisen fortalte, at den seneste tids afsløringer i medierne om svindel med EU-midler har påvirket den tidligere MELD-formand meget.

- Jeg kan mærke på Morten, at det her har været en utrolig hård omgang for ham. Det er ikke fordi, vi ikke har fortjent det. Men på det personlige plan er der altså også bare en grænse for, hvor meget et menneske kan stå igennem, sagde Vistisen og fortsatte:

- Og den grænse tror jeg, Morten er ved at nå, og derfor skal vi også have en snak sammen om, hvordan vi sikrer, at Morten også kommer videre som et helt menneske og som et menneske, der ikke sådan bliver nedbrudt af det, han har været igennem.

Messerschmidt betaler penge tilbage til DF

Sagen om Dansk Folkepartis brug af EU-støttekroner fra fonden MELD, hvor Morten Messerschmidt var formand, begyndte at rulle efter Ekstra Bladets og DR's afsløringer.

Afsløringerne satte gang i den helt store hovedrengøring hos Dansk Folkeparti. Fredag meddelte Anders Vistisen, at Dansk Folkeparti betaler partiet hele støtten fra 2012 - 2015 tilbage.

EU's antisvindel-enhed, OLAF, er i øjeblikket ved at undersøge sagen.

Dårlig politisk dømmekraft
I P1-programmet forklarede Anders Vistisen, at Dansk Folkeparti aldrig har været i tvivl om, at MELD har finansieret en lang række af partiets aktiviteter.

Dog mener han ikke, der er tale om 'forsætligt snyd', men derimod 'dårlig politisk dømmekraft'.

- Selvom man (Morten Messerschmidt red.) har været et kæmpe politisk talent og fået flest stemmer i historien, så kan man godt være dårlig til at tjekke formalia og bilag igennem. Og der tror jeg, at vi har ladet os forblænde af, at Morten havde erfaring med det her system, sagde Vistisen.

Morten Messerschmidt skrev sig ind i rekordbøgerne, da han ved EU-valget i 2014 fik 470.00 personlige stemmer.

Det er dog ikke kun Morten Messerschmidts fremtid i Europa-Parlamentet, der er usikker. Også Anders Vistisen overvejer sin fremtid nøje.

- På baggrund af det her år, skal jeg overveje, om jeg skal finde nogle andre veje at arbejde for DF i EU på, for det er klart, at man skal have sin troværdighed med, og den er jo ikke genopbygget i morgen, lød det fra politikeren i programmet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind