DF-folketingskandidat i stormvejr: Hænger journalist ud

DF-folketingskandidat og viceborgmester i Skive angriber journalist for at ville skrive kritisk om kommunen, fordi hun har et 'had' til kommunen

Folketingskandidat for Dansk Folkeparti og viceborgmester i Skive Kommune Preben Andersen hænger en journalist og hendes handicappede datter ud i et debatindlæg i Skive Folkeblad.

Journalisten Merete Just fra lokalavisen har over en længere periode skrevet kritisk om væltede udviklingsprojekter i Skive Kommune. Det fik Preben Andersen til at hamre så hårdt i tasterne, at han i avisen anklager journalisten for at have et personligt motiv.

'Kunne det tænkes, der er et had til Skive Kommune, hvis man har en pårørende, der ikke får den hjælp, man synes, der skal til. Her tænker jeg på, det kunne være i socialafdelingen eller ældre, men man kunne jo også have et barn, som man synes skulle hjælpes mere end den hjælp, der tilbydes i dag? Her håber jeg så, at chefredaktøren tager de ting med de ansatte, og måske tager dem fra at skrive om sager, de selv har interesse i at mistænkeliggøre.'

Sådan skrev Preben Andersen, der også er formand for social- og ældreudvalget i Kommunen, i Skive Folkeblad torsdag den 28. maj. Selv mener han ikke, at han er gået over stregen eller har brudt sin tavshedspligt.

- Jeg har ikke mere at sige til den sag, siger Preben Andersen, da Ekstra Bladet fanger ham midt i valgkampen.

Han havde dog intet problem med snakketøjet, da han i går udtalte sig til TV Midtvest.

- Jeg har været helt uvidende om familien, jeg ved ikke engang, hvor de bort henne. Hvis jeg har ramt noget personligt og trådt ind i et hvepsebo, så vil jeg meget gerne beklage og undskylde. Men hvis man som Skive Folkeblad har gået til stålet, så må man også regne med, at man selv bliver gået til stålet med, sagde Preben Andersen til TV Midtvest.

Chefredaktøren på Skive Folkeblad Ole Dall er rasende over folketingskandidatens udlevering af hans medarbejders privatliv. Ifølge ham er der intet

- Det er helt uanstændige og uhyrlige udtalelser, han er kommet med. Det hører ingen steder hjemme, siger Ole Dall til Ekstra Bladet, der i en leder i Skive Folkeblad har kaldt angrebet for 'aldeles uvederhæftig, under lavmål og med beskyldninger uden for virkelighedens verden.'

Også ordførere fra fem politiske partier i byrådet har allerede taget kraftigt afstand til viceborgmesterens udlevering af journalist Merete Just privatliv.

- Vi tager afstand fra udtalelser, som ligger meget tæt på eller er en overskridelse af den tavshedspligt, der påhviler alle med et offentligt hverv, og som omhandler personsager, lyder det i et læserbrev den 3. juni i Skive Folkeblad fra Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten fra byrådet i Skive.

- Vi finder, at viceborgmesteren med sine udfald mod journalister og Skive Folkeblad, hvor han underskriver sig som viceborgmester, kompromitterer ikke blot sig selv, men hele byrådet.

Skive Kommune kommunen har 'frifundet' Preben Andersen i spørgsmålet om, hvorvidt han har fået de personlige oplysninger om journalist Merete Just ulovligt gennem kommunen.

Hun er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelse.

64 kommentarer
Vis kommentarer