DF-formand vil have åbnet mere og hurtigere

Regeringen vil efter planen onsdag melde ud, hvilke restriktioner der lempes efter 28. februar

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mødes tirsdag eftermiddag med partilederne for at drøfte genåbning. Sidste uge præsenterede han og regeringen planer for en intensiveret teststrategi i forbindelse med genåbningen.
Følg Politik

Selv om flere butikker ser ud til at kunne åbne, og at foreningslivet kan komme i gang igen i den kommende tid, er det ikke helt nok for Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Han ser gerne, at man åbner hurtigere og mere end en ekspertgruppes indstilling til en yderligere genåbning.

Det siger han til DR.

- Som jeg læser det, virker det, som om de små butikker ikke har en voldsom effekt på smitten.

- Alligevel står det, som om der skal gå flere uger, inden de kan åbne. Åbn dem da hurtigst muligt. Helst fra på mandag, siger Thulesen Dahl.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kristian Thulesen Dahl vil have åbnet mere og hurtigere. Arkivfoto: Aleksander Klug
Kristian Thulesen Dahl vil have åbnet mere og hurtigere. Arkivfoto: Aleksander Klug

Mandag aften kunne sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortælle om ekspertgruppens beregninger af, hvordan coronasmitten vil udvikle sig, hvis de nuværende restriktioner lempes.

Heri står der blandt andet, at udvalgsvarebutikker op til 5000 kvadratmeter kan åbne. Det gælder eksempelvis tøj- og møbelbutikker. Genåbningen gælder ikke udvalgsvarebutikker i storcentre.

Flere forretninger
De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, skrev på Facebook mandag aften, at hun ville ønske, at der var mere på listen i forhold til en genåbning.

- For jeg synes også, at flere forretninger, flere liberale erhverv, højskoleeleverne, efterskoleeleverne og langt flere skoleelever, unge på ungdomsuddannelserne og studerende på de videregående uddannelser har betalt en afsindig høj pris denne vinter, skrev hun.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Også nogle af grundskolens afgangselever kan komme tilbage i skole, viser beregningerne. Det gælder for eleverne i Nordjylland, Vestjylland og på Bornholm.

Vil have efterskoler med
De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, mener, at alle efterskoler landet over bør være med i den gradvise genåbning. Og at kvadratmeterkrav til butikker ikke giver mening.

- Det undrer mig, at man skal have et loft over butiksstørrelser. Det giver en skævhed. Har man over 5000 kvadratmeter, må man ikke åbne, men man skulle tro, at der kunne man lave afstandskrav, så der er god plads til kunderne. For eksempel i et byggemarked, siger han til Ritzau.

I øjeblikket er det kun 0. - 4. klassetrin, som modtager fysisk undervisning. De nuværende restriktioner gælder ugen ud.

Tirsdag klokken 15.30 mødes Heunicke og justitsminister Nick Hækkerup (S) med partilederne for at drøfte den yderligere genåbning med udgangspunkt i beregningerne fra ekspertgruppen.

Efter planen vil regeringen onsdag melde ud, hvad den yderligere genåbning konkret vil byde på.

Hvis eksperternes indstilling følges til punkt og prikke, vil det ifølge beregningerne betyde, at der medio april vil være samlet set cirka 870 indlagte på landets hospitaler med covid-19.

Sofie Carsten Nielsen så også gerne mere på genåbningslisten. Arkivfoto: Jens Dresling
Sofie Carsten Nielsen så også gerne mere på genåbningslisten. Arkivfoto: Jens Dresling

Ekspertgruppe: Sådan kan dele af Danmark genåbnes

Heunicke om beregninger: Nogle butikker kan genåbne

Politisk flertal vil genåbne den nye epidemi-lov til efteråret

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind