DF frygter at nye ældremilliarder ikke kan finansieres

DF glæder sig over V's forslag om flere penge til ældre patienter, men er spændt på at se finansieringen

Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, hilser regeringens forslag om flere penge til ældre patienter velkommen. Han er dog spændt på at se, hvor pengene skal komme fra.

- Nu melder historien jo ikke noget om, hvordan de vil finansiere det, for det er jo altid interessant. Det kan man jo altid blive lidt nervøs for. Ønskerne hos partierne er der altid mange af, og det bliver først svært, når tingene skal finansieres, siger René Christensen.

- Dagsordenen er vi sådan set enige i. Det er godt for patienterne, for hvis man få gjort sådan, at patienterne er raske, når de forlader sundhedsvæsnet, er vi kommet meget langt, siger han til Ritzau.

Inden Venstre-regeringen på tirsdag løfter sløret for sit samlede finanslovsforslag, har sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) lagt op til at afsætte 500 millioner kroner til de ældre patienter i 2016 og i alt to milliarder kroner i perioden fra 2016-2019.

Da kommuneaftalen blev indgået i sommers, fik Dansk Folkeparti ikke opfyldt sit ønske om, at en milliard kroner skulle øremærkes til de ældre.

En del af aftalen gik på, at den såkaldte ældremilliard ikke længere skulle være øremærket til de ældre, men indgå som en del af kommunernes bloktilskud.

Regeringens forslag omfatter kun ældre patienter og ikke ældreområdet som sådan, og det er som sådan acceptabelt, lyder det fra René Christensen.

- For ældrepatienter er det meget vigtigt, at man er blevet rask, så man ikke skal genindlægges, og den dagsorden er rigtigt set af regeringen.

Adspurgt, hvad Dansk Folkeparti mener om beløbets størrelse, svarer finansordføreren:

- Det har jeg ikke belæg for at sige noget om, men når man kigger på sundhedsvæsnet, er det lille beløb. Regeringen har nok gjort sig sine overvejelser, og vi ser frem til en fin diskussion, siger han.