DF hiver Søren Pind i samråd om flygtningesituation

Dansk Folkeparti vil have justitsministeren til at redegøre for flygtningesituationen, som de kalder kaotisk

Dansk Folkeparti kræver nu justitsminister Søren Pind (V) i samråd. Partiet vil have, at ministeren skal redegøre for flygtningesituationen i Danmark.

Det fremgår søndag af en pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti.

- Det har været et fuldstændigt kaotisk forløb, hvor det til tider har virket, som om at samarbejdet og kommunikationen mellem justitsministeren og rigspolitiet fuldstændigt har sejlet.

- Justitsministeren må redegøre for, hvordan det kunne gå til, at politiet er endt i en situation, hvor de har måttet opgive at tilbageholde og sikre identiteten af alle udlændinge, som de mistænker for at være indrejst ulovligt i Danmark, siger DF's næstformand, Søren Espersen, i meddelelsen.

Ifølge partiet bærer flygtningesituationen i Danmark præg af at være kaotisk, og Dansk Folkeparti ønsker konkret, at ministeren redegør for, hvordan han vil sikre, at der kommer bedre styr på indsatsen og de danske grænser fremadrettet.

Især langer partiet ud efter forløbet, hvor rigspolitiet lørdag aften meldte ud, at det ikke længere ville komme med skøn for, hvor mange udlændinge der er rejst ind i landet.

Den beslutning blev efterfølgende underkendt af Søren Pind, der på Twitter offentliggjorde, at offentligheden også i den kommende tid vil få politiets skøn over flygtningesituationen.