Annonce:
Annonce:

DF i åben strid: Medlemmer laver egen liste på Lolland

Vrede over bundplacering på opstillingsliste før kommunalvalget har fået tre DF'ere til at lave deres egen

Annonce:
Følg Politik

Ved det kommende kommunalvalg vil vælgerne i Lolland Kommune formentlig kunne stemme på to forskellige versioner af Dansk Folkeparti. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

De tre nuværende DF-medlemmer af byrådet, Eric Steffensen, Erik Kjeldgaard og Henning Rasmussen, har nemlig besluttet at lave en ny opstillingsliste.

Det er sket i vrede over, at de på en generalforsamling i partiforeningen for nogle uger siden landede nederst på liste O. I stedet blev Anette Knoblauch (DF) valgt som DF's spidskandidat.

- Som jeg tidligere har nævnt, så var generalforsamlingen et rent kup mod os, der har siddet i kommunalbestyrelsen i en årrække, siger Henning Rasmussen, der er formand for den nuværende byrådsgruppe, til Lolland-Falsters Folketidende.

- Det vil vi simpelthen ikke finde os i, tilføjer han og betegner den nye liste som "den rigtige liste".

Annonce:

Henning Rasmussen vil ikke kalde den nye opstillingsliste for et modkup.

- Men jeg erkender, at det ikke er et udtryk for, at der er forsoning eller fred i partiforeningen. Målet er, at vi kan skabe et bedre samarbejde mellem den nuværende byrådsgruppe og bestyrelsen i partiforeningen, siger han.

Ved kommunale valg kan flere lister få samme bogstav, der suppleres med et tal. På den måde kan et parti opstille flere lokale lister, der indgår i listeforbund.

Ifølge avisen vil den nye opstillingsliste rumme i alt seks kandidater og være sideordnet opstillet.

Eric Steffensen, der er spidskandidat på den nye liste, oplyser til Lolland-Falsters Folketidende, at partiforeningens bestyrelse bakker op om oprettelsen.

Anette Knoblauch, der altså blev udpeget som Dansk Folkepartis spidskandidat på generalforsamlingen, har kun hovedrysten tilovers for den nye udvikling.

- Det forbavser mig egentlig ikke. De blev rystet, da jeg blev valgt. Men jeg synes, at det er barnligt ud over alle grænser, siger hun til avisen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: