Annonce:
Annonce:

DF i barok forklaring om Messerschimdt

Ifølge Dansk Folkeparti er Morten Messerschmidt uskyldig, indtil landsretten har talt. Men partiet kommenterer glad og fro andre menneskers ankede byretsdomme

Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkepartis ledelse er meget klar i mælet, når det gælder partiets næstformand, Morten Messerschmidt: Han er uskyldig i dokumentfalsk, indtil landsretten har talt.

Alligevel er samme partiledelse hurtig ved havelågen, når andre mennesker bliver dømt i byretten, selvom de straks - ligesom Messerschmidt - anker dommene til landsretten.

Den 28. september blev en række personer udvist i byretten, og selvom de ankede til landsretten, skrev gruppeformand Peter Skaarup:

’Sikken dejlig dag, det er i dag! Flere udvisninger af dømte terrorister og kriminelle udlændinge er vejen frem", efterfulgt af en emoji af et fly, der letter.

Den 11. september kommenterede Skaarup en byretsdom, hvor gerningsmænd havde ydmyget et offer. Også de ankede på stedet.

Alligevel anså Skaarup byrettens afgørelse som den endelige dom:

Annonce:

’Ydmygelseskriminalitet dømmes for mildt, og det er decideret skandaløst, at de, der kan udvises, ikke bliver det i denne sag!' skrev han.

Jeg synes, jeg må
Ekstra Bladet har spurgt Peter Skaarup, hvorfor der er forskel på, når Morten Messerschmidt får en dom i byretten, og når andre mennesker gør det.

- Fordi de sager, jeg har kommenteret, handlede om udvisning, og hvis man ikke kan holde sig fra kriminalitet, så er det ud af Danmark.

- Men så længe landsretten ikke har afgjort sagen, er de vel uskyldige?

- Jeg synes godt, at når der er tale om udvisninger, så må man som politiker godt forholde sig til det. Men vi må tage det en anden gang, slutter han.

Se video af interviewet oven over artiklen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Lyt til Ekstra Bladets politiske podcast 'Ingen Kommentarer' herunder eller i din podcastapp. I denne uge handler det om politikere, der ikke møder op til samråd og udvalgsmøder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: