DF i DR-massakre: Disse kanaler skal have kniven

Dansk Folkeparti er klar til at beskære DR's budget med 25 procent, og partiet står klar med konkrete anbefalinger til, hvilke kanaler der skal have kniven

Danmarks Radios budget skal skæres med 25 procent, lyder det fra Dansk Folkeparti (foto: Jens Dresling)
Danmarks Radios budget skal skæres med 25 procent, lyder det fra Dansk Folkeparti (foto: Jens Dresling)
Følg Politik

Dansk Folkeparti er klar til en regulær massakre på Danmark Radio.

I en kronik i dagens Berlingske lægger det største borgerlige parti således op til, at DR's budget på 3,7 milliarder kroner skal skæres med 25 procent

Nedskæringen skal foregå over en femårig periode, og Dansk Folkeparti er samtidig klar med konkrete forslag til, hvilke DR-kanaler der skal have kniven. Det drejer sig om, at radiokanalen P3 skal sættes i udbud, P7 Mix skal skrottes, DR3 skal flyttes over på nettet, og TV-kanalerne Ramasjang og Ultra lægges sammen til én kanal.

'DR er en mediemastodont med en årlig omsætning på over fire milliarder kroner. Gennem de senere år har DR brugt positionen til at ekspandere. Blandt andet har DR åbnet en række nye TV-kanaler, hvorfor institutionen nu råder over i alt seks kanaler. Vi finder det derfor oplagt, at DR centrerer sig om højst fire kanaler for fremtiden; DR1, DR2, DRK og en ny DR Junior som afløser for Ultra og Ramasjang', lyder det i kronikken, der er skrevet af Peter Skaarup, Alex Ahrendtsen og Morten Marinus, der alle er folketingsmedlemmer for Dansk Folkeparti.

DF's gruppeformand Peter Skaarup uddyber over for Berlingske:

- DR skal koncentrere sig om public service – underholdning kan man få andre steder. Derfor er det både nødvendigt og rimeligt at skære DRs budget med 25 procent, så vi kan sikre et mangfoldigt mediebillede, og pengene kan bruges andre steder, siger Peter Skaarup.

Uigennemsigtigt
I DF'ernes kronik bliver det desuden bemærket, at DR's økonomi og produktionspriser bør være genstand for en nærmere undersøgelse, 'da det indtil nu har været uigennemsigtigt.'

'Hvad vi dog ved er, at DRs generaldirektør i 2014 havde en lønindkomst på 3,7 millioner kroner årligt inkl. pension. Øvrige direktører lå på en løn mellem 1,6 millioner og 2,2 millioner kroner årligt inkl. pension', konstaterer DF'erne i kronikken.

Idéen om massive nedskæringer i DR møder opbakning fra de andre borgerlige partier i Folketinget, Venstre, konservative og Liberal Alliance. Kulturminister Bertel Haarder siger eksempelvis til Berlingske:

- Danmarks Radios størrelse er blevet et selvstændigt problem, fordi det giver en skævhed. Det kan DR ikke selv gøre for, men det ændrer ikke ved, at problemet er der. Vi har brug for mere mangfoldighed og for at give bedre plads til private medier.

 

DR

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+