Annonce:
Annonce:

DF i kødet på Papes tropper: Kommer kun til tændte kameraer

I den omstridte gylle-sag skyder Dansk Folkeparti nu efter de konservative, som har været fraværende under forhandlingerne, mener DF

Annonce:
Følg Politik

De konservative med Søren Pape i spidsen kræver en grønnere landbrugspakke i 11. time, men Dansk Folkeparti nægter at genåbne aftalen.

Samtidig skyder DF mod det andet støtteparti i blå blok, for at være fraværende under forhandlingerne til landbrugspakken, der forventes vedtaget torsdag i næste uge.

- Vi skal ikke genåbne nogen landbrugspakke. Så må de konservative møde op til forhandlingerne i stedet for kun at komme, når kameraerne er tændt, siger landbrugsordfører René Christensen til Ekstra Bladet.

Den konservative formand Søren Pape kræver, at miljøminister Eva Kjer Hansen (V) finder en kompensation for 3000 tons ekstra kvælstof i naturen de kommende tre år.

Annonce:

Kompensationen må dog ikke forringe forholdene for landmændene ifølge de konservative, og hvis det kan lade sig gøre, så er Dansk Folkeparti med, hvis man kan gøre det uden at genåbne aftalen.

- Hvis ministeren kommer frem med forslag, der giver mere miljø for pengene, så siger vi ikke nej. Men jeg tror, at det bliver en meget svær opgave, siger DF-ordføreren.

Pape optrapper gylle-gate: Det er alvorligt

'Ikke retvisende'
Embedsmændene i Miljøministeriet gav de konservative 'nye oplysninger' i mandags, som fik landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K) til at konkludere, at ministerens oplysninger 'er irrelevant information og ikke retvisende'.

- Derfor er jeg ikke tilfreds med den information, vi har fået fra ministeriet i forhandlingerne, skriver Rasmus Jarlov på Facebook.

Konservative regner selv på gylle-gate: Så meget gylle ender i naturen

Miljøminister Eva Kjer (V) har sendt tabeller over til Folketinget om, at der kommer mindre gylle ud i naturen hvert år frem til 2021.

Annonce:

Det handler i bund og grund om hvilket år, som man sammenligner med, og derfor burde landbrugspakkens konsekvenser ikke komme bag på de konservative, mener DF.

- De må komme, når de er blevet inviteret, og de har ikke fuldt det særligt tæt. Så siger de, at de har fået nye oplysninger, og det tror da pokker, når man ikke har hørt dem før, siger René Christensen.

- Det er en super god pakke på den korte bane for landmændene og på den lange bane for miljøet.

Søren Pape forventer fortsat at stemme landbrugspakken igennem på torsdag i næste uge. Dermed skal der findes kompensation hurtigt.

Samtidig understreger han, at de konservative ikke er ved at vælte miljøministeren. Han afviser dog ikke, at en såkaldt næse kan komme på tale.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: