Annonce:
Annonce:

DF indstiller valgkamp i flere kommuner efter smitte

Udbrud med covid-19 har fået Dansk Folkeparti i tre kommuner til at droppe fysiske møder under valgkampen

Bliv opdateret på de danske smitte- og vaccinetal.

Få overblikket over de øjeblikkelige coronatal her.
Annonce:
Følg Politik

Flere smittede i forbindelse med vælgermøder afholdt i den aktuelle valgkamp frem mod kommunal- og regionsvalget 16. november har nu fået to lokale afdelinger af Dansk Folkeparti til at indstille valgkampen.

Dels har Dansk Folkeparti i Vordingborg valgt at indstille valgkampen. Det oplyser Søren Hansen, der er partiets spidskandidat i Vordingborg, på Facebook.

Her skriver han, at DF ikke længere vil deltage i blandt andet paneldebatter og andre arrangementer, hvor man mødes ansigt til ansigt.

'Vi er bekymrede for, at en allerede høj smittespredning skal accelerere yderligere og atter finde vej ind på institutioner, skoler, hjem og plejecentre for i sidste ende at sætte de svageste borgeres liv og helbred i fare,' skriver han og understreger, at partiet er kede af ikke at kunne tale med kommunens borgere op til valget.

Annonce:

Han er selv søndag blevet testet positiv med covid-19. Flere andre i kommunen er blevet smittet i forbindelse med et vælgermøde på Bogø tidligere på måneden.

Vil ikke være smittebærere
Også i Odsherred Kommune har DF valgt at indstille dele af deres valgkamp. Her betyder det konkret, at kandidaterne ikke vil deltage i indendørs debatter og arrangementer, siger partiets borgmesterkandidat, Julie Jacobsen, i en pressemeddelelse sendt ud på Facebook.

- Vi er superkede af at måtte gøre dette, men vi kan simpelthen ikke udholde tanken om potentielt at være smittebærere, når vi deltager i så mange debatter med mange forskellige mennesker. Selv med vacciner og tests tør vi ikke deltage indendørs mere, siger hun.

Steen Thomsen, der er partisekretær for Dansk Folkeparti, oplyser til Ekstra Bladet, at partiets kandidater i Nordfyns Kommune også har valgt at indstille den fysiske valgkamp.

Annonce:

- Det sker, efter at der er en del medlemmer af byrådet, som er blevet smittet med corona i den seneste uge, og derfor har de meldt afbud til et vælgerarrangement i aften, siger han.

Han fortæller, at han har talt med lokalkredsene, men at det er en beslutning, der bliver truffet lokalt, og at Dansk Folkeparti fra centralt hold ikke blander sig i, hvorvidt kredsene deltager fysisk i valgkampen.

- Så det har de selv valgt på baggrund af lokalt høje smittetryk, eller fordi der har været arrangementer, hvor der er kandidater, der er blevet smittet, siger Steen Thomsen til Ekstra Bladet.

Han understreger, at det stadig er planen, at kandidaterne vil møde vælgerne udendørs,for eksempel ved arrangementer på gågader.

Kommunernes Landsforening har tidligere opfordret borgere, der føler sig utrygge ved covid-19-situationen, til at brevstemme til kommunalvalget. Brevstemmer skal sendes af sted senest 12. november klokken 16.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Lyt til Ekstra Bladets politiske podcast 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app. I denne uge handler det om de manglende sms'er i mink-sagen.

Annonce:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Når chefer falder opad
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: