Annonce:
Annonce:

DF-kattelem til Støjberg: - Positivt indstillet

Løsgængeren Inger Støjberg har længe flirtet med Dansk Folkeparti, hvor flere ser hende som formandspotentiale. Men det kræver dispensation fra partiets vedtægter

Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkepartis næste formand skal findes på et ekstraordinært årsmøde, hvor det vil kræve en dispensation, hvis det skal blive løsgængeren Inger Støjberg.

Det afslører partiets vedtægter, hvor to centrale paragraffer i første omgang eliminerer den tidligere Venstre-ministers chance for at overtage DF-roret efter Kristian Thulesen Dahl.

Partivedtægternes sidste paragraf åbner dog for en dispensation, hvis Dansk Folkepartis hovedbestyrelsen beslutter det.

- Det vil jeg bestemt være positivt indstillet overfor, siger hovedbestyrelsesmedlem Martin Henriksen om en eventuel dispensation til Støjberg.

Samme toner lyder fra René Christensen og LIselott Blixt overfor Avisen Danmark.

Annonce:

Hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti skal lørdag tage stilling til, om der skal holdes et ekstraordinært årsmøde, hvor en ny formand er på dagsordenen. Ifølge paragraf tre i DF-vedtægterne skal dette afholdes senest to måneder efter indstillingen.

 

Den proces er foreslået af Kristian Thulesen Dahl, som onsdag oplyste, at han trækker sig som følge af det katastrofale kommunalvalg, der er DF-formandens fjerde valgnederlag i træk.

Melder ud: Tulle trækker sig

Det udelukker i første omgang Inger Støjberg, da hun ifølge paragraf to skal have været medlem af partiet i mindst fire måneder for at stille op.

Pia K.: Jeg har ikke tid

Men, og der er altid et men. Dansk Folkepartis sidste paragraf i vedtægterne åbner for en dispensation, hvis hovedbestyrelsen vedtager det.

Messerschmidt vil overveje at stille op som DF-formand

Flere kommentatorer har peget på Inger Støjberg som en mulig formand i Dansk Folkeparti, og Kristian Thulesen Dahl slog da også fast onsdag, at han hellere så Støjberg i medlemskartoteket 'i dag end i morgen'.

Også internt nævner flere Inger Støjberg som en mulig ny formand.

Annonce:

Inger Støjberg har da også længe flirtet med Dansk Folkeparti, som hun blandt andet deler sekretær med. Senest var Inger Støjberg også gæst på DF's årsmøde i Herning.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Joachim B. Olsen mener ikke, at en ny formand vil løse problemerne i Dansk Folkeparti

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har indkast til hovedbestyrelsesmøde, hvor der skal vælges ny formand, og Tulle selv stiller ikke op. Men hans afgang løser langt fra krisen i Dansk Folkeparti, mener Joachim B. Olsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: