DF-kattelem til Støjberg: - Positivt indstillet

Løsgængeren Inger Støjberg har længe flirtet med Dansk Folkeparti, hvor flere ser hende som formandspotentiale. Men det kræver dispensation fra partiets vedtægter

Dansk Folkepartis næste formand skal findes på et ekstraordinært årsmøde, hvor det vil kræve en dispensation, hvis det skal blive løsgængeren Inger Støjberg.

Det afslører partiets vedtægter, hvor to centrale paragraffer i første omgang eliminerer den tidligere Venstre-ministers chance for at overtage DF-roret efter Kristian Thulesen Dahl.

Partivedtægternes sidste paragraf åbner dog for en dispensation, hvis Dansk Folkepartis hovedbestyrelsen beslutter det.

- Det vil jeg bestemt være positivt indstillet overfor, siger hovedbestyrelsesmedlem Martin Henriksen om en eventuel dispensation til Støjberg.

Samme toner lyder fra René Christensen og LIselott Blixt overfor Avisen Danmark.

Hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti skal lørdag tage stilling til, om der skal holdes et ekstraordinært årsmøde, hvor en ny formand er på dagsordenen. Ifølge paragraf tre i DF-vedtægterne skal dette afholdes senest to måneder efter indstillingen.

 

Den proces er foreslået af Kristian Thulesen Dahl, som onsdag oplyste, at han trækker sig som følge af det katastrofale kommunalvalg, der er DF-formandens fjerde valgnederlag i træk.

Melder ud: Tulle trækker sig

Det udelukker i første omgang Inger Støjberg, da hun ifølge paragraf to skal have været medlem af partiet i mindst fire måneder for at stille op.

Pia K.: Jeg har ikke tid

Men, og der er altid et men. Dansk Folkepartis sidste paragraf i vedtægterne åbner for en dispensation, hvis hovedbestyrelsen vedtager det.

Messerschmidt vil overveje at stille op som DF-formand

Flere kommentatorer har peget på Inger Støjberg som en mulig formand i Dansk Folkeparti, og Kristian Thulesen Dahl slog da også fast onsdag, at han hellere så Støjberg i medlemskartoteket 'i dag end i morgen'.

Også internt nævner flere Inger Støjberg som en mulig ny formand.

Inger Støjberg har da også længe flirtet med Dansk Folkeparti, som hun blandt andet deler sekretær med. Senest var Inger Støjberg også gæst på DF's årsmøde i Herning.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Joachim B. Olsen mener ikke, at en ny formand vil løse problemerne i Dansk Folkeparti

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har indkast til hovedbestyrelsesmøde, hvor der skal vælges ny formand, og Tulle selv stiller ikke op. Men hans afgang løser langt fra krisen i Dansk Folkeparti, mener Joachim B. Olsen.

Det er fuldstændig hat og brille

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.