Annonce:
Annonce:

DF kræver forklaring af Bertel: Der er råddenskab i DR

Dansk Folkeparti kalder kulturminister Bertel Haarder i samråd oven på omstridte udtalelser fra dramachef bag serien '1864'

Bertel Haarder skal i samråd (foto: Jens Dresling)
Bertel Haarder skal i samråd (foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkeparti har set sig sure på Danmarks Radio i en sådan grad, at partiet nu trækker kulturminister Bertel Haarder (V) i samråd.

Baggrunden er udtalelser fra en tidligere DR-chef om, at tv-serien '1864' var et slag mod DF.

Ingolf Gabold, der var dramachef i DR fra 1999 til 2012, siger i dagens Politiken, at den stort anlagte DR-serie var et politisk projekt, der skulle spejle nationalismen i 1864 med den neonationalisme, som Dansk Folkeparti står for.

Denne udtalelse har fået Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, til at reagere ved at kalde kulturminister Bertel Haarder (V) i samråd for at høre regeringens holdning til sagen.

- Der er åbenbart en råddenskab i Danmarks Radio, som vi bliver nødt til at få styr på. siger Alex Ahrendtsen til Ritzau.

Annonce:

- Vi har i Dansk Folkeparti længe fornemmet, at der foregår et angreb, en krig, mod Dansk Folkeparti. Nu er det så endelig en ansat, der åbent indrømmer, at man bruger licens- og skattekroner til at føre en ideologisk krig mod et politisk parti i Folketinget.

- Vi vil gerne høre ministerens holdning til det - og om han mener, det bør have konsekvenser for Danmarks Radio.

Ikke kun '1864'
Alex Ahrendtsen vil ikke komme med et bud på, hvad han mener der skal være af konsekvenser.

- Først kunne vi tænke os at høre, hvad ministeren mener, det bør have af konsekvenser. Det er trods alt ham, der har kontakten til Danmarks Radio og den øverste ledelse gennem public service-kontrakten, siger kulturordføreren.

Det er ikke kun '1864', der havde et politisk ærinde. Flere andre af de serier, Ingolf Gabold i sine 13 år som dramachef stod i spidsen for, har også været politiske projekter, fortæller han til Politiken.

Alex Ahrendtsen drager paralleller fra DR's dramaserier til nyhedsdækningen.

Annonce:

- I hele nyhedsdækningen gennem 90'erne, 00'erne og her i 10'erne har der altid været en undertone af kritik af Dansk Folkeparti. Det lader til, at der er en helt særlig DR-kultur, som Ingolf Gabold nu har afsløret, siger han uden at komme med konkrete eksempler.

- Vi bliver nødt til at finde ud af, om det er en kultur i hele Danmarks Radio - om DR står for Danmarks Råddenskab.

Allerede da '1864' rullede over skærmen i efteråret 2014, kaldte Pia Kjærsgaard (DF) den for 'tendentiøs' og beskyldte den for at 'politisere uden skam'.

DR's nuværende dramachef, Piv Bernth, afviser over for Politiken, at nogen i DR 'har bestilt en politisk serie mod nogle bestemte mennesker'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: