DF kræver yderligere stramning i regeringens asylpolitik

Integrationsordfører Martin Henriksen (DF) vil have regeringen på banen efter weekendens flygtninge-udvikling

Nu må regeringen komme ind i kampen.

Det mener Martin Henriksen, Dansk Folkepartis integrationsordfører, efter at Tyskland i weekenden åbnede landets grænser, hvilket førte til, at flere hundrede flygtninge søndag ankom til Danmark med færge og tog.

- Det er en naturlig konsekvens af, at Tyskland fører en så uansvarlig politik, som de gør. Den danske regering bør meddele den tyske regering, at den bør ændre kurs, og at tyskerne bør tage mere hensyn til nabolandene end det, der er tilfældet nu.

- Det kan undre lidt, at den danske regering ikke er ude og lancere nye forslag til stramninger af asylpolitik, når man ser på, hvor alvorlig situationen er, siger Martin Henriksen til Ritzau.

Tyskland åbnede i weekenden landets grænser for de mange flygtninge, som har været strandet i Ungarn. Via Østrig er de kommet til Tyskland, og derfra har nogle altså taget turen videre til Danmark.

De fleste, der er kommet til Danmark, vil angiveligt videre til Sverige, men alligevel anser Martin Henriksen situationen for ganske alvorlig.

- Efter vores opfattelse er der et akut behov for, at regeringen leverer flere stramninger på asylområdet samt grænsekontrol.

- Når vi ser det, der sker i Tyskland og den folkevandring, der er, så forstår jeg ikke, at regeringen ikke er på banen med nye forslag til stramninger. Nu må regeringen på banen og reagere på den akutte situation.

- Indtil videre har regeringen afvist grænsekontrol. Bolden er hos regeringen, nu må den finde ud af, hvordan vi kommer ud af dette morads, siger han.

Regeringen har allerede strammet op på asylområdet og varslet flere stramninger, men det er ikke nok, mener DF'eren.

- Det er fint nok at varsle, men noget andet er at gøre det. Vi kan nøgternt konstatere, at det ikke er nok, siger han.

Spørgsmål: Hvad kræver DF mere end for eksempel grænsekontrol i forhold til den nuværende situation?

- Det er bare om at dykke ned i værktøjskassen. Vi er sådan set ligeglade med, hvordan man strammer op, bare der strammes op. Vi kan frygte, at det her tager til, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer