Annonce:
Annonce:

DF-krigen fortsætter: 'Et signal til undertegnende'

Pia Kjærsgaard angriber Martin Henriksen - ifølge ham selv - for at ville ændre grundloven. 'Nærliggende' at hun skyder på vegne af Morten Messerschmidt, mener Henriksen

Martin Henriksen er klar til at gå efter formandsposten i Dansk Folkeparti. Foto: Per Rasmussen
Martin Henriksen er klar til at gå efter formandsposten i Dansk Folkeparti. Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Politik

Pia Kjærsgaard har sat et skyggeangreb ind på ham. Måske endda på vegne af Morten Messerschmidt.

Det 'fornemmer' formandskandidat i Dansk Folkeparti Martin Henriksen, som for nyligt oplyste, at han ville ændre grundloven, så sociale ydelser kun var forbeholdt danske statsborgere.

Kort efter skrev partistifter Pia Kjærsgaard så et debatindlæg med titlen 'Fingrene væk fra grundloven', som slog ned på 'tilfældige uovervejede forslag' og 'fikse ideer' om netop at ændre grundloven.

Og det opfatter den mangeårige udlændingeordfører Martin Henriksen som et angreb på ham i kampen om at blive Dansk Folkepartis næste formand.

- Jeg fornemmer, at Pias blogindlæg er tænkt som et signal til undertegnede, siger Martin Henriksen.

Annonce:

- Til det vil jeg gerne sige, at jeg har forhandlet en del resultater hjem for partiet, så mit forslag er ikke udtryk for uvidenhed eller en pludselig opstået fiks ide. Det er tværtimod noget, som jeg er nået frem til efter flere års overvejelser og deltagelse i forhandlinger i forskellige ministerier, forklarer han.

Gammelt nag
Martin Henriksen har tidligere været i direkte krig med Pia Kjærsgaard.

Det skete, da han fik nedadvendte tommelfingre og åbenlyse mishagsytringer med på vejen fra Pia Kjærsgaard, da han holdt sin tale i forbindelse med valget til partiets hovedbestyrelse på partiets årsmøde sidste år.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Og i sit pludselige debatindlæg om den gode gamle grundlov giver Pia Kjærgaard den også gas i forhold til Martin Henriksens standpunkt.

'Det vidner ikke alene om politisk umodenhed, men også om en generel uvidenhed om, hvad det egentlig er for et land, de befinder sig i, og hvad det er for mekanismer, de kan sætte i gang med deres uovervejede forslag', skriver Pia Kjærsgaard.

Men den udlægning giver Martin Henriksen ikke meget for.

Annonce:

- Sagen er ganske enkelt den at såfremt man ønsker at gennemføre Dansk Folkepartis forslag om at sociale ydelser skal være forbeholdt danske statsborgere, at så kræver det en grundlovsændring.

- Sådan er realiteterne, når man ser på hvordan Højesteret og Justitsministeriet tolker grundloven, siger Martin Henriksen.

Angreb fra Messerschmidt
Morten Messerschmidt har erklæret, at han vil gå efter at blive formand. Derudover har Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen meddelt, at de også stiller op til formandsvalget.

- Tror du, at Pia Kjærsgaard angriber på vegne af Morten Messerschmidt?

- Tanken er da nærliggende. Jeg kan i hvert fald konstatere, at jeg tidligere har nævnt forslaget uden at der offentligt har været fremført kritik. Så det er nok ikke tilfældigt at det kommer på dette tidspunkt, siger Martin Henriksen.

Bare partiets politik
Pia Kjærsgaard udtaler, at debatindlægget 'bare er partiets politik' og ikke koordineret med Morten Messerschmidt.

Annonce:

'Jeg kan godt klare det selv. Har før beskæftiget mig med grundloven', skriver Pia Kjærsgaard.

På det seneste er Martin Henriksen offentligt gået i rette med netop Messerschmidt ved flere lejligheder.

Eksempelvis har Henriksen beskyldt Messerschmidt for at bruge Inger Støjberg i et kynisk magtspil

- Messerschmidt har brugt Støjberg - ligesom han bruger alle andre - i et kynisk magtspil, som alene handler om at bringe sig selv til tops, har Martin Henriksen udtalt til Ekstra Bladet.

Henriksen mener således, at det er rent bluff, når Messerschmidt har udtalt, at han vil bakke Støjberg op, hvis hun agter at være DF-formand.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Det ekstraordinære årsmøde i DF, hvor partiets kommende formand skal udpeges, ligger 23. januar.

Annonce:

41-årige Martin Henriksen var folketingsmedlem for DF i 14 år, indtil han mistede sin plads ved det seneste valg i 2019, hvor partiet gik fra 37 til 16 mandater.

Siden blev han ansat i partiets sekretariat på Christiansborg, men blev fyret i begyndelsen af november, efter at han flere gange offentligt havde kritiseret partiets udlændingepolitik.

På krigsstien

Lige siden Kristian Thulesen Dahl meddelte sit exit som formand, har Martin Henriksen været ude med riven efter Morten Messerschmidt. Fire eksempler.

Gået galt for DF
Morten Messerschmidts makker Peter Kofod ønskede at udsætte valget af en ny formand. Den var Martin Henriksen bestemt ikke med på.

- Jeg synes, den desværre viser nogle af de ting, som er gået galt for Dansk Folkeparti gennem en del år efterhånden. Nemlig at man altid finder en eller anden undskyldning for at udskyde beslutninger, sagde han til Berlingske.

Åbenlyse mangler
Da Morten Messerschmidt fremlagde sit makkerskab med Peter Kofod, faldt det heller i Henriksens smag.

- Det er ikke nogen overraskelse, at Messerschmidt stiller sig frem som formand. Det har han ønsket at blive, al den tid jeg kan huske.

- Der er nogle åbenlyse mangler ved den model, som er lagt frem her, sagde han med henvisning til, at det er planen, at Peter Kofod tager over, hvis Morten Messerschmidt ryger ud af Folketinget.

Mærkeligt
Morten Messerschmidt luftede i P1 tanker om at indkalde Martin Henriksen som vidne i landsretten, fordi han sad i gruppeledelsen, da Meld- og Feld-sagen rullede.

- På mig virker det mærkeligt, at Morten Messerschmidt i et radioprogram og dermed i fuld offentlighed tilsyneladende truer med at indkalde mig i retten i Meld- og Feld-sagen. Hvorfor nu det? Jeg har ærlig talt svært ved at se pointen i det, lød det fra Henriksen.

Kynisk magtspil
Senest går Martin Henriksen til angreb, fordi han mener, at Morten Messerschmidt har brugt Inger Støjberg i et 'kynisk magtspil'.

- Messerschmidt har brugt Støjberg - ligesom han bruger alle andre - i et kynisk magtspil, som alene handler om at bringe sig selv til tops.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: