DF: Løkke må selv kunne se det

Martin Henriksen kritiserer Lars Løkke for at have lovet job-fest til billige udlændinge, samtidig med at Løkke kritiserer Helle Thorning for at skabe for mange job til indvandrere

Martin Henriksen kalder Venstres udspil for 'ikke heldigt'. (Foto: Jens Dresling).
Martin Henriksen kalder Venstres udspil for 'ikke heldigt'. (Foto: Jens Dresling).
Følg Politik

Dansk Folkeparti langer nu ud efter Lars Løkke Rasmussens udlændingepolitik.

Det sker efter, at Ekstra Bladet i dag kan fortælle, at mens Lars Løkke Rasmussen revser regeringen for kun at have skaffet 700 fuldtidsjob til danske statsborger, har formanden selv lovet, at der kom et nyt tiltag, der skal indføre lempelige regler, så de danske virksomheder kan hente billig arbejdskraft fra udlandet.

’Vi foreslår, at vi laver en ny moderne udgave af beløbsgrænsen, hvor vi differentierer på en måde, så vi sætter beløbsgrænsen markant ned og åbner dermed et arbejdskraftsmarkedsopland på 600 mio. (mennesker, red.)’, sagde Lars Løkke sidste år på et DI-årsmødet med udgangspunkt i Venstres seneste udlændingeoplæg.

TV: Løkke lover job-fest til billige udlændinge

Det får Dansk Folkeparti til at kritisere Lars Løkke for dobbeltmoral.

– Jeg går ud fra, Lars Løkke Rasmussen godt selv kan se, at når Venstre inden for de seneste dage har problematiseret, at udlændinge tager for mange job i Danmark, så er denne del af deres udspil ikke for heldigt, siger Martin Henriksen.

Han mener, at der kommer for megen udenlandsk arbejdskraft fra både vestlige og ikke-vestlige lande til Danmark.

– Dele af Venstres udspil er rigtig godt. Det er godt, man forhøjer beløbsgrænsen over for en række ikke-vestlige lande. Men det er mindre godt, at man også vil sænke sænke beløbsgrænsen for disse lande. Det syntes vi sidste sommer, og det synes vi selvfølgelig stadig, siger han.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+