DF: Luk grænsen til Tyskland nu

Vi er nødt til at indføre grænsekontrol til Tyskland - ellers bliver vi løbet over ende af Angela Merkels flygtninge, siger DF's næstformand Søren Espersen

Sådan så det ud, da flygtningene nåede Danmark (Video: Per Rasmussen)

Dansk Folkepartis topledelse vil nu have statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at lukke den danske grænse til Tyskland for at forhindre, at Danmark bliver løbet over ende af mange af de flygtninge, der i øjeblikket befinder sig syd for den danske grænse.

Det siger Dansk Folkepartis næstformand Søren Espersen til Ekstra Bladet.

- Vi er nødt til hurtigst muligt at indføre grænsekontrol til Tyskland, siger Søren Espersen.

- Hvis Venstre vil optræde som et ansvarligt regeringsparti, skal regeringen lukke grænsen til Tyskland, for ellers risikerer vi, at mange af de nuværende flygtninge i Tyskland kommer til Danmark.

Schengen
- Vil Danmark så ikke bryde Schengen aftalen, hvor der er åbne grænser inden for 26 lande i Europa?

- Overhovedet ikke. Schengen aftalen giver netop mulighed for, at et land i særlige tilfælde kan indføre grænsekontrol.

- Vi befinder os i en særlig situation med de mange flygtninge, der i øjeblikket er på vej op gennem Europa fra Syrien og andre lande.

Merkels ladeport
- Tysklands kansler Angela Merkel har åbnet en ladeport, når hun åbner de tyske grænser for flygtningene, men jeg tror ikke, at alle flygtninge bliver i Tyskland.

- Vi risikerer, at mange af dem vil søge videre til Danmark og Sverige, men det skal vi stoppe.

- Derfor vil vi insistere på at få et møde med regeringen, så vi kan få et flertal for at indføre grænsekontrol. Det er efter min mening vores pligt at gøre det, siger Søren Espersen.

Østeuropa
- Kunne man ikke løse problemet lidt, hvis lande som Polen, Ungarn, Rumænien, Bulgarien og Slovakiet tager deres del af flygtningene?

- Teoretisk ja, men sandheden er, at flygtningene ikke vil være i de lande, fordi velfærdsydelserne (penge til husleje, mad og andre fornødenheder, red.) i de lande er meget lavere end i Tyskland, Danmark og Sverige, siger Søren Espersen.

Flygtninge ankommer til Frankfurt i Tyskland. Her blev de modtaget med stor jubel (Video: AP)

1 af 3 Flygtninge og migranter venter på at komme videre op gennem Europa. Foto: Rasmus Flindt Pedersen.
2 af 3 Danmark skal hurtigst muligt indføre grænsekontrol til Tyskland, siger Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
3 af 3 
992 kommentarer
Vis kommentarer