Annonce:
Annonce:

DF lukker kontroversiel antiislam-psykolog tilbage i varmen

Han er blevet krævet fyret. Og han kalder rask væk islam for skadende. Psykologen Nicolai Sennels er igen med på DF-holdet

Nicolai Sennels til en af de omstridte Pegida-demonstrationer (Foto: POLFOTO)
Nicolai Sennels til en af de omstridte Pegida-demonstrationer (Foto: POLFOTO)
Annonce:
Følg Politik

Det er ikke en Hr. Hvem Som Helst, Tulle har lukket tilbage i folden.

Stifteren af den danske pendant til Pegida-bevægelsen, der er imod islamisering af Vesten, Nicolai Sennels, er efter en pause på knap et år igen klar som medlem af Dansk Folkeparti.

Det skyldes, at den tidligere folketingskandidat for partiet har overdraget lederskabet af bevægelsen, som i dag har skiftet navn til For Frihed, til en anden.

- Jeg meldte mig ud af Dansk Folkeparti, fordi jeg vidste ikke, om det kunne få nogle konsekvenser for partiet, da jeg startede dansk Pegida. Så jeg meldte mig egentlig ud for at skåne partiet, siger Nicolai Sennels til Ritzau.

DF er også kritiske
I Dansk Folkeparti har man accepteret Nicolai Sennels medlemskab og byder ham velkommen tilbage. Det fortæller udlændingeordfører og medlem af hovedbestyrelsen Martin Henriksen (DF).

Annonce:

- Der er ingen grund til at lægge skjul på, at vi i Dansk Folkeparti er meget kritiske over for den indvandring, vi ser fra ikkevestlige lande, og den islamisering af samfundet, vi ser, siger han.

- Det er jo netop det, Nicolai Sennels har demonstreret imod ved flere lejligheder, og derfor må man sige, at vi generelt er på linje med hinanden. Han føler, han hører hjemme hos Dansk Folkeparti, og det vil vi gerne kvittere for, uddyber Martin Henriksen.

Det har han sagt
Nicolai Sennels er en kontroversiel person af flere årsagen.

Han arbejdet som psykolog for Københavns Kommune. Hans ekstreme holdninger mod muslimer og islam førte i starten af årert til, at han blev krævet fyret. En sag der skabte stor debat.

Blandt hans mange hårde ord mod islam finde man denne formulering i en artikel fra 2013. Det skrev Jyllands-Posten i januar.

- Islam og muslimsk kultur har visse psykologiske mekanismer, som skader folks udvikling og øger kriminel opførsel.

Det var den slags konklusioner,  der fik hans kritikere til at stille spørgsmålstegn ved, om han kunne fungere objektivt som psykolog.

Annonce:

En overvejselse værd
Også For Frihed er blevet kritiseret for sine stærkt islamkritiske holdninger, og flere gange er bevægelsens demonstrationer blevet mødt med moddemonstrationer for tolerance og mangfoldighed her hjemme.

Det bekymrer dog ikke Martin Henriksen, om debatten omkring bevægelsen og dens stifter kan påvirke Dansk Folkeparti negativt.

- Det er selvfølgelig altid en overvejelse værd, om nogen kan opfatte noget på en bestemt måde. Men jeg betragter Nicolai Sennels som et fornuftigt menneske, og jeg tror ikke, det bliver et problem, siger han.

Kan komme i Folketinget
- Der skal selvfølgelig nok være nogle, som forsøger at piske en stemning op, men det vil ikke være første gang, vi oplever det, tilføjer udlændingeordføreren.

Hverken han eller Nicolaj Sennels selv vil udelukke, at Pegida-stifteren stiller op som folketingskandidat igen.

- Nu må vi se, om der er nogle højere oppe i partiet, der tænker, at jeg på et tidspunkt vil kunne få en kasket på af en eller anden art, siger Nicolai Sennels.

Pegida holdt sine første demonstrationer i Danmark i januar i år.

Annonce:

Antiislamister: Vi bliver terroriseret af venstrefløjen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: