DF-mekaniker sætter nationalbank-direktøren på plads

Nationalbankens direktør Lars Rohde advarer imod, at V og DF gør Danmark fattigere. Men Dansk Folkeparti mener ikke, at han har ret

Bent Bøgsted lægger sig ud med nationalbankdirektøren på økonomien (Foto: Jesper Dall)
Bent Bøgsted lægger sig ud med nationalbankdirektøren på økonomien (Foto: Jesper Dall)

Nationalbankens direktør plejer at have styr på det med økonomien.

I tirsdagens udgave af Børsen advarer Lars Rohde mod, at en kommende borgerlig regering vil gøre Danmark fattigere, hvis de ruller dagpengereformen tilbage og begrænser adgangen til udenlandsk arbejdskraft.

- En tilbagerulning af dele af dagpengereformen og en lavere tilgang af arbejdskraften fra udlandet vil betyde, at vi får nogle lavere vækstrater, og vi får en fattigere økonomi, siger Lars Rohde til Børsen.

Men den køber Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører ikke.

Tværtimod mener han, at Dansk Folkeparti vil styrke den danske økonomi, selv om en af landets førende økonomer mener det modsatte.

- Det er nemt for en nationalbankdirektør at sige, at hvis der ikke kommer mere arbejdskraft fra udlandet, så går det udover væksten. I Dansk Folkeparti har vi fokus på, at vi vil gerne sikre at få opkvalificeret den arbejdskraft, som vi allerede har. Langt over 100.000 er klar til at komme ud på arbejdsmarked, hvis bare virksomhederne vil ansætte dem.

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl kan se frem til hårde forhandlinger de næste par dage (Foto: Astrid Dalum) Dansk politik Løkkes DF-hovedpine: Så uenig er han med Tulle

- Det kommer til at lyde som om, at vi bare skal have mere billig arbejdskraft til Danmark for at øge væksten. I Dansk Folkeparti vil vi hellere gå en anden vej. Vi skal opkvalificere den arbejdsstyrkem og så skal vi  sørge for, at vores unge bliver uddannet til det, som arbejdsgiverne efterspørger, siger Bent Bøgsted til Ekstra Bladet.

Nu er han jo trods alt nationalbankdirektør. Mener du ikke, at han har styr på, hvad han taler om?

- Jo, jo, men jeg er arbejdsmarkedsordfører for Dansk Folkeparti. Han har styr på økonomien, og det er også fair nok. Men jeg giver ikke køl på det, som jeg siger. Vi skal først og fremmest koncentrere os om at få skabt jobs til de 100.000 ledige. Lars Rohde siger jo ikke noget om, hvad han vil gøre for at sikre de mange ledige kommer i job. Det er jo heller ikke hans opgave, siger Bent Bøgsted.

Så du mener heller ikke, at Dansk Folkeparti gør Danmark fattigere, som nationalbank-direktøren advarer mod?

- Nej, tværtimod. Hvis vi bare kører løs og henter mere og mere arbejdskraft fra udlandet, så kan det resulterer, at vi får flere ledige i Danmark. Det går også udover økonomien.

Thulesen Dahl var ikke den eneste, der jublede torsdag aften efter valget. En kunde hos NordicBet scorede kassen på valgresultatet (Foto: Niels Hougaard) Dansk politik Hans Engells overmand: Spillefugl forudså Tulles triumf

- Lars Rohde taler ud fra et økonomisk synspunkt, og det kan også være rigtig vigtigt og alt det der. Men som beskæftigelsesordfører bliver jeg også nødt til at tænke på, at vi får arbejdskraften, som vi i forvejen har, ud på arbejdsmarked, siger Bent Bøgsted til Ekstra Bladet.

Nationalbankdirektørens direktør bliver bakket om af Dansk Industris administrerende direktør Karsten Dybvad, der tidligere har advaret mod de negative effekter af at begrænse udenlandsk adgang til danske virksomheder.

Lars Løkke vil 'fordøje' partiernes ønsker. (Foto: Philip Davali) Dansk politik Løkke forhandler i skjul

Løkke og Tulle kommer til at æde mine krav, garanterede Samuelsen før valget til sine fans. Foto: Philip Davali Dansk politik LA-leder til Løkke og Tulle: I kommer til at bide til bolle

300 kommentarer
Vis kommentarer