DF øjner flere udlændingestramninger efter S-exit

Regeringens udlændingestramninger skal også gælde flygtninge, mener DF forud for nye forhandlinger

Martin Henriksen, DF's integrationsordfører, øjner yderligere stramninger på udlændingeområdet, efter at Socialdemokraterne er ude af forhandlingerne.

Socialdemokraterne røg i svinget tirsdag aften, og onsdag er der flere forhandlinger hos udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Nu skal hun kun tage sig af de blå partier.

For DF er det ifølge Martin Henriksen vigtigt, at stramningerne også gælder flygtninge. Det er ikke udgangspunktet i øjeblikket.

At Socialdemokraterne er ude af forhandlingerne, vil lette processen, mener DF's integrationsordfører.

- Socialdemokraterne har sagt, at nogle af de ting, regeringen har lagt frem, er for stramme. Vi er af den opfattelse, at nogle af regeringens forslag trænger til at blive strammet mere op.

- Så at Socialdemokraterne er ude, taler selvfølgelig for, at det nu kan blive lidt nemmere at få nogle yderligere stramninger igennem.

- Det er nok for tidligt at sige, men jeg har i hvert fald ikke hørt nogle af de andre partier ytre, at regeringen har været for restriktiv i sit udspil, så det giver lidt rum for, at man kan stramme yderligere op, siger Martin Henriksen til Ritzau.

Regeringen lægger op til at gøre det sværere at få familiesammenføring, sværere at få permanent ophold, sætte flere udlændinge ned på den lave integrationsydelse og udvælge kvoteflygtninge med såkaldt integrationspotentiale.

Desuden er det planen, at flygtninge selv skal betale for transport af familiesammenførte.

Sidstnævnte punkt er fint, mener Martin Henriksen, men der skal mere til.

- Familiesammenføringsreglerne er vigtige. Der har regeringen stramninger, som gælder for alle andre end flygtninge, og der vil vi gerne have, at man kigger på de muligheder, der er for at stramme op over for folk med flygtningebaggrund.

- Det er dem, som står for meget af stigningen på det område, siger Martin Henriksen.

DF ønsker desuden strengere sprogkrav i forhold til permanent opholdstilladelse.

Regeringen vil hæve kravet til ansøgernes danskkundskaber, så det kommer op på 9.-klasses niveau. I dag er kravet svarende til 7.-klasses niveau. Det er ifølge DF ikke stramt nok.

55 kommentarer
Vis kommentarer