DF og LA langer ud efter Pape: Underligt forløb

Løkke må selv redegøre for sin konklusion på forløb på om mistillid til Eva Kjer, siger DF og LA.

Hør Kristian Thulesen Dahl kommentere forløbet her

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil efter møde tirsdag aften ikke løfte sløret for, hvad statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har besluttet på mødet med lederne af de blå partier.

- Hvordan Lars Løkke Rasmussen reagerer, og hvad hans holdning er, skal man spørge Lars Løkke Rasmussen om, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han langer til gengæld ud efter De Konservative og partiets formand, Søren Pape Poulsen, for hans beslutning om at udtrykke mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

- Jeg kan konstatere, at vi har været igennem en meget, meget mystisk dag på Christiansborg, siger Kristian Thulesen Dahl.

Søren Pape Poulsen får tørt på af sin partifælle, borgmester Knud Kristensen (K). Foto: Jonas Olufson) Dansk politik K-borgmester: Dybt pinligt at vælte Eva Kjer Hansen

Søren Pape efter mødet i Statsministeriet (Foto: Jonas Olufson) Dansk politik Efter drama hos Løkke: Pape står fast

Foto: Jens Dresling Dansk politik Mail afslører: Jarlov talte med to tunger

Han undrer sig blandt andet over, at Søren Pape Poulsen valgte at forlade mødet for at deltage i tv-interviews.

Også Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, er kommet ud fra mødet hos statsministeren mellem de blå partier.

- Det er en krise mellem De Konservative og regeringen. Det er derfor, vi og Dansk Folkeparti har forladt drøftelserne, siger han.

Simon Emil Ammitzbøll understreger, at Liberal Alliance ikke forstår De Konservatives beslutning om at udtrykke mistillid til Eva Kjer Hansen.

- Liberal Alliance bakker op om regeringen og bakker 100 procent op om Eva Kjer Hansen.

- Vi er tre partier, der er stærk forundrede over det handlemønster, der har været fra De Konservatives side, siger han og henviser til sit eget parti, Dansk Folkeparti og Venstre.

Hør Simon Emil Ammitzbøll kommentere forløbet her

104 kommentarer
Vis kommentarer