Annonce:
Annonce:

DF og S i skattekrig: Vil have ram på Kristian Jensen

Skatte-skandale skal kulegraves. DF og S ønsker at få ram på Kristian Jensen

Annonce:
Følg Politik

Der skal findes en synder for skandalerne i Skat, og står det til Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, så kommer pilen til at pege på tidligere skatteminister Kristian Jensen(V). 

De to partier udsendte i går en opsigtvækkende pressemeddelelse, hvor de afkrævede statsminister Lars Løkke og ikke mindst finansminister Kristian Jensen en undersøgelse af milliardskandalerne i Skat.

– Vi ønsker én gang for alle at få afklaret, hvad der er gået galt i Skat, udtalte Mette Frederiksen

– En tilbundsgående undersøgelse skal gøre os klogere, så vi kan undgå lignende skandaler i fremtiden, lød det fra Kristian Thulesen Dahl.

Hvor blev milliarderne af
I december blev der iværksat en advokatundersøgelse af skandalen med udbetaling af udbytteskat til svindlere for over 12 milliarder kroner.

Annonce:

En kommission skal også undersøge, hvorfor inddrivelsessystemet EFI blev presset igennem, med det resultat at statskassen er gået glip af milliarder og atter milliarder. Konkret ønsker DF og S at ’belyse beslutningsgrundlaget for – og implementeringen af – lovgrundlaget for centraliseringen af skatteinddrivelsen samt Et Fælles Inddrivelsessystem, EFI.’

Engell: Derfor går DF og S i krig

Derudover ser de også behov for 'generelt at belyse beslutningsgrundlaget og opfølgningen på de seneste mange års effektiviseringer af Skat', stod der i pressemeddelelsen udsendt af DF og S.

Ikke lang tid efter Tulle og Mette F’s opsigtvækkende fælleskrav klappede regeringen hælene sammen, da skatteminister Karsten Lauritzen lovede at ’gå konstruktivt til værks’ ’så hurtigt som muligt.’

Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen har i flere dage op til lanceringen i aftes været i dialog.

Skovlen under Jensen
Under et aftenmøde blev det endelige håndslag givet over et stykke tærte og en salat.

En kilde med kendskab til drøftelserne forklarer, at Socialdemokratiet er meget optaget af at få skovlen under Kristian Jensen.

Annonce:

Det er således værd at bide mærke i, at S og DF kalder på en undersøgelse, der går hele vejen tilbage til dengang, man besluttede at ændre det danske skattesystem fuldstændigt i midten af 00’erne.

– Det siger noget om, hvor vi synes, ansvaret ligger, påpeger en S-kilde med direkte henvisning til, at Kristian Jensen svang taktstokken i Skatteministeriet dengang.

Har vendt kajakken
Det er ikke mere end ti dage siden, at Socialdemokratiets skatteordfører Jesper Petersen over for Ekstra Bladet blankt afviste behovet for en undersøgelse.

– Man behøver ikke en undersøgelseskommission, der tager mange år, til at fast slå, at den primære ansvarlige er Kristian Jensen, som førte Skat ind på en fejlslået kurs, sagde han.

I S-lejren glæder man sig desuden over, at fælleskravet om en undersøgelse understreger det tætte samarbejde med Kristian Thulesen Dahl, som for alvor så dagens lys, da de to sad sammen i en sofa foran 3F’s rullede kamera i februar. Samarbejdet understreger i Socialdemokraternes optik, at de er landets reelle powercouple.

Så lever partiet fint med, at kommissionen også risikerer at placere et ansvar hos Thorning-Corydon-regeringen. De er fortid, forstås.

Læs Hans Engell's analyse herunder om spillet, der lige nu forgår bag Christiansborg tykke mure: 

Engell: Derfor går DF og S i krig

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: