DF og Støjberg efter Levakovic-dom: Vi må stramme loven

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, vil nu tage en dialog med justitsministeren om Danmarks udvisningsregler

Gimi Levakovic slipper for udvisning, men skal stadig halvandet år i fængsel.

Østre Landsret overraskede tirsdag ved at omstøde Retten i Næstveds dom om at udvise Gimi 'Boss' Levakovic i 12 år. Dermed skal Levakovic-bossen alligevel ikke udvises fra Danmark, men 'kun' halvandet år i fængsel - tre måneder længere, end byretten oprindeligt dømte ham til.

Og det er en dom, der vækker opsigt hos Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

- Det er ikke mig, der er dommer, men jeg kan sige, at jeg mener, vi er nødt til at få en dialog op med justitsminister, Søren Pind, nu. Det tyder jo på, at vores udvisningsregler er for slappe, når man som udlænding kan stå bag organiseret kriminalitet og så slippe for udvisning, siger Peter Skaarup til Ekstra Bladet.

(Foto: Polfoto/Jakob Jørgensen) 112 - 6. okt. 2015 - kl. 16:09 Efter 26 domme: Grædende Gimi-'Boss' Levakovic alligevel ikke udvist

Danskerne først
En af grundene til, at Landsretten valgte at lade Levakovic forblive i Danmark, er, at han har forældremyndigheden over to mindreårige børn. Det ville være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, hvis han skulle udvises uden sine børn.

- Der mener jeg, at vi er nødt til at se mere på danskernes menneskerettigheder, end vi skal se på, at Levakovic har nogle rettigheder i forhold til børnene. Jeg mener, han er gået ind til det her med åbne øjne. Han og familien har stået bag så omfattende kriminalitet, at man er nødt til at vægte det højere, end at han har et ansvar for sine børn, siger retsordføreren fra Dansk Folkeparti.

Peter Skaarup er retsordfører for Dansk Folkeparti (Foto: AP)
Peter Skaarup er retsordfører for Dansk Folkeparti (Foto: AP)
 

Andre regler inden for EU
Retsordføreren forklarer, at der i nogle lande i EU er regler, som gør, at man sagtens kan udvise personer som Gimi Levakovic.

- I Belgien har man med henvisning til regler udvist 1918 personer i 2012, fordi personerne lå opholdslandet til last. Man udviser dem simpelthen efter EU-reglerne. Derfor spørger jeg nu regeringen, om det er noget, man vil være med til at bruge i Danmark, siger Peter Skaarup.

nationen - 7. okt. 2015 - kl. 09:57 50.000 læsere vil stramme udvisningsregler: Danmark er til grin

Han håber, at sagen kommer til at gå videre til Højsteret.

- I byretten traf man jo en beslutning om udvisning. Men jeg er selvfølgelig nødt til at understrege, at vi som politikere jo ikke kan blande os i rettens afgørelse, men vi kan tage bestik af dommene og deraf vurdere, om vi skal lave en lovændring, siger retsordføreren.

Derfor vil Peter Skaarup nu gå videre med sagen til Søren Pind, der er justitsminister.

- Uanset om sagen kommer for højesteret eller ej, viser det her altså, at når der kan være tvivl i sager af den her karakter, så er vi nødt til at stramme loven.

Integrationsminister, Inger Støjberg, må ikke kommentere konkrete sager, men siger følgende på sin Facebook-profil:

325 kommentarer
Vis kommentarer