DF om Føtex-hykleri: Det er overfladisk

Martin Henriksen synes ikke, man kan sammenligne Føtex på arabisk og hans eget partis oversættelse af principprogrammet til samme sprog

Martin Henriksen har fået lidt at tygge på, efter at han har kritiseret Føtex for at skrive på arabisk - Dansk Folkeparti har nemlig selv fået oversat partiets principprogram til arabisk. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto.
Martin Henriksen har fået lidt at tygge på, efter at han har kritiseret Føtex for at skrive på arabisk - Dansk Folkeparti har nemlig selv fået oversat partiets principprogram til arabisk. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto.

Martin Henriksen fortæller, til Ekstra Bladet, at han står fast på sine udtalelser om Føtex-skiltet på arabisk.

- Ja, det gør jeg, siger han.

- Hvordan har du det så med, at DF selv har oversat partiprogrammet til arabisk?

- Jeg synes, at der er en tendens til at debatten nogle gange bliver lidt overfladisk.  Måske endda meget overfladisk.

Se også: DF i Føtex-fadæse: Havde selv arabisk på hjemmesiden

- At vi på vores hjemmeside af hensyn til udenlandske journalister – eller andre folk fra udlandet – har oversat det til forskellige sprog, synes jeg er noget helt andet.

- Det er vel ikke anderledes end at oversætte en tekst, hvor man sælger et par sko?

- Nu ved vi jo, at man skal være dansk statsborger for at være medlem af Dansk Folkeparti. Men at vi gør det, kan man vælge at tage som et udtryk for mange ting. Man kan også vælge at tage det som udtryk for, at vi har en stille og rolig tilgang til tingene fra Dansk Folkepartis side. Vi er jo slet ikke sprogforskrækkede.

Se også: Enhedslisten som forbillede: Højrefløjspartier vil slå sig sammen

- Men hvor er forskellen på, om man oversætter en tekst om skosalg og DF’s partiprogram?

- Det er det, jeg lige har forsøgt at forklare dig. Jeg synes også at der helt grundlæggende er forskel på et par sko og samfundsudviklingen i Danmark, som partierne dybest set er et udtryk for.

- Og så er der også mulighed for at trykke sig videre til forskellige links på vores hjemmeside. Det er jo ikke sådan, at vi løber skrigende væk hver gang, der er nogen, der taler et fremmedsprog.

- Men så er I jo meget værre, for man kan få meget mere at vide hos jer på et fremmedsprog?

- Jeg kan da godt se, at det fra en journalistisk vinkel, er en sjov historie, du har gang i her. Men min pointe er, at vi har fået nogle mennesker til Danmark igennem flere årtier, hvor mange kommer fra lande taler arabisk. Og her har vi massive integrationsproblemer.

Se også: Ballade i blå blok: DF's Føtex-angreb er 'upassende'

- Det er et problem, hvis de mennesker fra dag et får det indtryk, at de ikke behøver sig, at sætte sig ind i dansk, fordi det alligevel står på arabisk. Vi har set udviklingen det på skoler med nedtoning af juletraditioner og vi har set svømmehaller, hvor nogle ikke vil bade, hvis der er mænd til stede, og så bliver der lavet tider, hvor mænd ikke må komme.

- Du siger selv, at man kan se det på mange forskellige måder. Du ser det på din – en anden - måde er nærliggende, at det er hyklerisk. Hvad synes du om det?

- Det kan jeg godt høre, at du synes. Og det er der sikkert også andre, der måske gør. Fred være med det. Jeg synes bare, at der er forskel på, om det er nogle udenlandske studerende eller journalister, der vil vide noget mere om Dansk Folkeparti.

Martin Henriksen har mange jern i ilden. Her kan du se politikeren diskutere med Gimi Levakovic i Ekstra Bladets debatprogram 'Frontalt' fra 9. januar

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen