DF om forsinket Enhedslisten: Fatter ikke en brik

Enhedslisten kommer for sent til dronningens ankomst til Folketingssalen. De fatter ikke en brik, siger Dansk Folkepartis næstformand

Søren Espersen mener, at Enhedslisten ikke fatter en brik.
Polfoto: Janus Engel.
Søren Espersen mener, at Enhedslisten ikke fatter en brik. Polfoto: Janus Engel.

Enhedslistens 14 folketingsmedlemmer har meldt deres forsinkede ankomst til Folketingets åbning, fordi de - traditionen tro - vil vise deres protest mod kongehusets rolle i Folketinget.

Derfor skal Enhedslisten lige til gruppemøde, når dronningen og den resterende kongefamilie sætter sig i logen over Folketingssalen. Og det viser med al tydelighed, at Enhedslisten intet har forstået, mener Dansk Folkepartis næstformand Søren Espersen til Berlingskes Nyhedsbureau.

- Demonstrationen er i sig selv barnagtig, og den viser også, at Enhedslisten ikke har fattet en brik af, hvad det her drejer sig om.

- Hvis ulykken skulle ske, og vi en dag fik indført en republik her i landet, ville jeg stadigvæk rejse mig op, når præsidenten kom ind, selv om jeg er glødende monarkist. Det er det, Enhedslisten ikke har forstået, lyder det fra DF-næstformanden til Berlingskes Nyhedsbureau.

Søren Espersen mener, at Enhedslisten ikke fatter en brik.
Søren Espersen mener, at Enhedslisten ikke fatter en brik.
 

Det politiske år bliver skudt i gang, når Folketinget åbner klokken 12. (Foto: Kaspar Wenstrup) Dansk politik - 6. okt. 2015 - kl. 09:42 Pias store dag: Det siger de om Løkkes tale

Enhedslisten holder fast i sin tradition, når dronning Margrethe ankommer til salen for at deltage i festlighederne på Folketingets åbningsdag, oplyser ældre- og beskæftigelsesordfører Finn Sørensen (EL).

- Vi synes, at vi har fundet en afdæmpet måde at vise vores holdning. Kongehuset har ikke noget at gøre i et demokrati, siger han til Ritzau.

Finn Sørensen fortæller, at Enhedslisten fortsat har den holdning, at monarkiet burde afskaffes.

- Vi synes, at det er principielt forkert, at kongehuset har den rolle, som det har, tilføjer han.

Heller ikke De Radikales Zenia Stampe plejer at rejse sig for dronningen, men det behøver R-ordføreren heller ikke at tage stilling til i år, da hun i øjeblikket er på barselsorlov.

Når Folketinget åbner første tirsdag i oktober er der tradition for, at den royale familie er repræsenteret, og kutymen siger, at folk i salen rejser sig.

143 kommentarer
Vis kommentarer