DF om Netto-nødråb: Kom med svar, Pind

Justitsminister Søren Pind (V) skal forklare, hvorfor politiet angiveligt ikke kom en Netto til undsætning, som gang på gang blev plyndret af en drengebande

Retsord
Retsord

Har du oplevet, at politiet ikke kommer, når du har brug for hjælp, eller kender du til sagen, så hører vi gerne fra dig. Tip os på ebpoliti@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

Dansk Folkeparti kalder et nødråb fra en Netto-chef på grund af gentagne plyndringer uden politihjælp for grotesk.

Nu må justitsminister Søren Pind (V) på banen for at forklare, hvorfor politiet angiveligt ikke kom butikken til undsætning.

- Med de forbehold, man nu kan tage, så virker det fuldstændig vildt, at politiet ikke rykker ud. Det er grotesk.

- Man skal som borger kunne regne med, at politiet rykker ud, hvis man får stjålet sine ting eller måtte have den slags problemer, som vi hører fra Netto, siger retsordfører Peter Kofod til Ekstra Bladet.

Nordsjællands Politi er omdrejningspunktet i en ny bog, der blandt andet sætter fokus på den manglende indsats over for narko. (Foto: Jakob Jørgensen) 112 Når politiet ikke kommer

Varer for 20.000 kroner
De seneste tre måneder har drengene angiveligt stjålet varer for mere end 20.000 kroner, og så sent som i lørdags tog de ifølge souschefen varer for omkring 6000 kroner i tre omgange i butikken i Brønshøj.

- Jeg har anmeldt dem fire gange siden december, men politiet har bare sagt, at jeg skal sende en mail. Politiet har ikke været ude i butikken eller set på videoovervågningen, forklarer souschef Jakob til Radio24syv.

Han ønsker ikke sit efternavn ud, og det samme vil flere i kvarteret heller ikke, da de også generes af drengebanden. En ejer af et vaskeri siger, at de har smadret hans vaskeri af flere omgange.

Denne Netto på Ryhavevej i Aarhus havde også ifølge en medarbejder butikstyverier flere gange om dagen før den lukkede i 2015. Indimellem trillede tyvene åbenlyst ud med fyldte indkøbsvogne eller -kurve uden at betale. (Foto: Carsten Andreasen) Dansk politik Netto hærget af drengebande: Politiet kommer ikke

Tavs Pind
Københavns Politi har endnu ikke villet forklare deres version af sagen, hvilket også gælder Søren Pind. Men det skal ministeren, mener DF.

- Vi vil nu gå til Søren Pind og bede om en kommentar til den her historie, så han kan fortælle, hvad der er sket i den konkrete sag.

- Han skal svare på, om det er fordi, at politiet mangler ressourcer til at rykke ud, fordi det vil vi gerne vide, siger Peter Kofod.

Dansk Folkeparti vil også have justitsministeren til at svare på, om politiet har kendskab til lignende sager, hvor borgere eller butikker ikke får hjælp fra politiet, når de anmelder forbrydelser.

- Vi kan ikke leve med, hvis borgerne begynder at få det indtryk, at politiet ikke rykker ud, og derfor skal omfanget kortlægges, siger retsordføreren.

Nordsjællands Politi er omdrejningspunktet i en ny bog, der blandt andet sætter fokus på den manglende indsats over for narko. (Foto: Jakob Jørgensen) 112 Betjent fik reprimande: Gjorde opmærksom på narkohandel

Dansk Folkeparti vil stille spørgsmålet, som et udvalgsspørgsmål, og Søren Pind skal derfor svare skriftligt.

Har du oplevet, at politiet ikke kommer, når du har brug for hjælp, eller kender du til sagen, så hører vi gerne fra dig. Tip os på ebpoliti@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

Helsinge Realskole var mandag centrum for et voldeligt overfald, da to elever fik tæsk, den ene, da han forsøgte at stoppe overfaldet på en 16-årig. En 17-årig er løsladt efter at have erkendt volden og et lignende overfald på Bjørnhøjskolen den 6. januar. (Foto: Google Streetview) 112 17-årig løsladt efter skole-vold

1 af 2 
2 af 2 Retsord
238 kommentarer
Vis kommentarer