Annonce:
Annonce:

DF om Scandinavian Star: 'Skal stilles til ansvar'

Dansk Folkeparti kræver en ny undersøgelse af branden på Scandinavian Star i 1990, efter nye oplysninger er kommet frem

Annonce:
Følg Politik

Søren Pind (V) må på banen, og som Danmarks justitsminister indlede en ny undersøgelse af branden på Scandinavian Star for 26 år siden.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod, efter at Søfartsstyrelsens hovedundersøger lørdag siger, at to besætningsmedlemmer antændte branden.

- Det er vigtige informationer, som nu kommer frem, og det er derfor, at vi er nødt til handle og iværksætte en ny undersøgelse, så vi kan komme til bunds i sagen, siger Peter Kofod til Ekstra Bladet.

159 mennesker mistede livet i branden om bord på skibet, der fandt sted natten til 7. april 1990 på vej fra Oslo til Frederikshavn.

42482832.jpg

Mur af tavshed
- Det har været en meget land sag for alle de pårørende, som har kunnet se, at det ikke er lykkedes at afdække hele sandheden, og de er blevet mødt af en mur af tavshed.

Annonce:

Overlevende fra Scandinavian Star: Jeg er tom indvendig

Enhedslisten kalder branden for 'den alvorligste forbrydelse i Skandinavien siden Anden Verdenskrig', og her kræver man også en ny undersøgelse.

Dansk Folkeparti mener fortsat, at man kan komme videre med sagen, selvom den er 26 år gammel.

- En sag, der drejer sig om så mange døde, bliver aldrig for gammel, og det er skal undersøges for ofrene og de pårørendes skyld, og så de ansvarlige kan stilles til ansvar, siger Peter Kofod.

Enke til Scandinavian Star-mistænkt: Det kører rundt i hovedet på mig

Nøje planlagt
Efter at Søfartsstyrelsens hovedundersøger, Flemming Thue Jensen, stod frem lørdag, vil han søndag svare på spørgsmål om de to besætningsmedlemmer, som, han mener at kunne bevise, stod bag dødsbranden på skibet i 1990.

Annonce:

Han mener, at branden var nøje planlagt og udført af en eller flere brandstiftere, som havde indgående kendskab til passagerskibe og brandforløb. Og det var helt bevidst, at der blev udført sabotage mod et hydraulikrør, som var med til at skabe branden, mener Flemming Thue Jensen.

Det sker på et pressemøde i Oslo klokken 12.00, hvor han vil fortælle om "sin egen private efterforskning" til de norske medier.

Kræver ny undersøgelse af Scandinavian Star

Aldrig for sent
- Det er en mand, som ved, hvad han taler om, og hvis der er andre, som sidder med oplysninger i sagen, så er det et godt tidspunkt at stå frem på, fordi det aldrig bliver for sent, fortæller DF-ordføreren.

Politiet i Oslo genåbnede i 2014 Scandinavian Star-sagen. Politiet havde oprindeligt udpeget en dansk lastbilchauffør, som omkom i branden, som den sandsynlige gerningsmand. Men ham var der ikke nok beviser imod, og derfor blev sagen genåbnet.

Efterforskningen er stadig i gang.

Pårørende raser over nøl fra Scandinavian Star-undersøger

Tidslinje Scandinavian Star

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: